More

    A fost odată… o finală!

    baschet

    Sala Ecaterina Both găzduieşte astăzi un meci fără istoric, CSM Satu Mare-CSM Târgovişte, în cadrul etapei a 18-a a Ligii Naţionale. Un duel inegal, între o umbră a ceea ce a fost o formaţie de top şi campioana ediţiei trecute, cu Dan Fleşeriu pe bancă.

    Spunem fără istoric din prisma rezultatului pe care îl preconizăm, nu a confruntărilor dintre cele două formaţii. Pentru că, în vremurile bune, cu Dan Fleşeriu pe banca CSM-ului sătmărean, meciurile dintre cele două ofereau spectacol, spectatorii se înghesuiau să vină la sală, acum, confruntarea este una dintre David şi Goliat, unde David nu are cum să răpună maşina de baschet din Târgovişte.

    Este un meci între “trecutul“ glorios şi “prezentul“ care nu arată deloc bine. Un sezon în care am asistat la mai multe premiere, în ceea ce priveşte echipa sătmăreană, însă nu unele de ţinut minte ci de şters cu buretele cât mai repede. Şi aici ne referim la faptul că CSM-ul a ratat pentru prima data în istorie play-off-ul, antrenorul Adriana Pricop este forţată de conjunctura de la echipă să joace aproape tot meciul, iar a treia şi poate nu ultima, echipa sătmăreană a rămas fără jucătoare străine, ceea ce s-a văzut şi în meciul cu Olimpia Braşov.

    Referitor la salariile sportivilor de la CSM, joi ar fi trebuit să primească restanţele, se pare că undeva pe 20 ianuarie situaţia s-ar putea clarifica. Altfel, s-ar putea să ne trezim şi cu alte plecări de la echipele clubului.

    Revenind la meci, în lotul şi aşa subţirel va reveni Bianca Voica, iar Luminiţa Manta s-a recuperat după accidentarea cu Braşovul. La oaspeţii de azi, fosta componentă a grupării sătmărene Khadijah Whittington este cu genunchii în pioneze şi nu va intra pe teren.

    Partida care începe la ora 11.30 va fi arbitrată de Amalia Marchiş din Cluj Napoca şi Mate Andras Stretea din Oradea, comisar FRB fiind desemnat Marius Hurgoi din Cluj Napoca.

    Programul etapei:
    Azi
    CSM Satu Mare – CSM Târgovişte
    CSM Oradea – ICIM Arad
    CSU Alba Iulia – Danzio Timişoara
    CSBT Alexandria – Sepsi Sf. Gheorghe
    Phoenix Galaţi – SCM Craiova
    Mâine
    Olimpia Braşov – Nova Vita Tg. Mureş
    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE