More

    OMS: Numărul de cazuri de Ebola, în creștere pentru prima dată în 2015

    4

    Numărul de cazuri de Ebola înregistrate în Guineea, Liberia și Sierra Leone a crescut în ultima săptămână a lunii ianuarie, pentru prima dată de la începutul anului, a anunțat miercuri Organizația Mondială a Sănății, citată de AFP.

    “Raportul săptămânal indică o creștere în cele trei țări, pentru prima dată în acest an. Au fost raportate 124 de noi cazuri în timpul acestei săptămâni”, a declarat OMS.

    Potrivit organizației amintite, 39 de cazuri noi au fost înregistrate în Guineea în săptămâna încheiată la 1 februarie, față de 30 în săptămâna precedentă, cinci în Liberia, față de 4 cu o săptămână în urmă, și 80 în Sierra Leone, comparativ cu 65 înainte.

    “Rezistența continuă a comunităților, progresia geografică în Guineea și propagarea pe scară largă în Sierra Leone, alături de această creștere a numărului de cazuri ne arată că lupta (împotriva Ebola) se confruntă în continuare cu provocări serioase”, a adăugat OMS.

    Per total, 22.495 de persoane au contractat boala în nouă țări, dintre care 8.981 au murit, potrivit celor mai recente cifre oferite de OMS. Aproape toate decesele, cu excepția a 15, au avut loc în cele trei țări din Africa de Vest cele mai afectate de epidemia de febră hemoragică.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE