More

    Consilierii UDMR vor mai mulţi bani pentru CSM

    udmr

    Grupul de consilieri locali UDMR face o serie de propuneri pentru modificarea bugetului municipiului Satu Mare propus pentru anul 2015. Aceste propuneri au fost prezentate ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare a UDMR, deputatul Kereskenyi Gabor, şi consilierii locali Maskulik Csaba şi Magyar Lorand.

    În deschiderea conferinţei de presă, Kereskenyi Gabor a arătat că, după analiza bugetului propus pentru acest an, consilierii UDMR consideră că este un buget de supravieţuire. Totodată, Kereskenyi a mai arătat că trebuie alocat un buget pentru elaborarea de strategii, a studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice în concordanță cu cele şase axe prioritare de dezvoltare a orașului. „De anul 2015 depinde posibilitatea de accesare a fondurilor europene și dezvoltarea durabilă a municipiului”, a mai spus Kereskenyi.

    În continuare, consilierul local Magyar Lorand a prezentat o serie de propuneri făcute de UDMR pentru funcţionarea serviciilor publice. Printre acestea se numără reducerea subvenţiei pentru Transurban de la 4,5 milioane de lei la 3,5 milioane de lei, diferenţa de un milion de lei să fie folosită pentru achiziţionarea de autobuze noi. Totodată, UDMR propune alocarea întregii sume necesare funcţionării instituţiilor de cultură (teatru, filarmonică) şi consideră că suma alocată pentru CSM Satu Mare, 2,78 milioane de lei, nu este suficientă deoarece, după achitarea restanţelor, aceşti bani nu vor ajunge decât pentru şase luni.

    Propunerile UDMR la secţiunea dezvoltare, prezentate de consilierul Maskulik Csaba, au vizat alocarea sumelor necesare pentru finalizarea investiţiilor deja începute, iniţierea unor investiții și proiecte noi, dar şi alocarea de fonduri pentru realizarea unor studii de fezabilitate, documentaţii tehnico-economice şi de urbanism. De asemenea, UDMR propune alocarea unei sume de 200.000 lei pentru primele măsuri privind reabilitarea clădirilor din centrul istoric al municipiului Satu Mare. Se mai solicită alocarea a 30.000 de lei pentru modernizarea tuturor pieţelor, realizarea pistei de biciclete în cooperare cu orașul Ardud, comuna Viile Satu Mare și comuna Napkor, realizarea centrului de pregătire și de sporturi recreaționale în cooperare cu orașul Debrecen sau realizarea unui Campus școlar pentru învățământul tehnic și în sistem dual, suma propusă pentru acest ultim obiectiv fiind de 30.000 lei. Consilierii UDMR mai propun alocarea unor sume pentru reabilitarea mai multor străzi din municipiul Satu Mare şi consideră că propunerile lor sunt întemeiate şi vizează interesul general al comunităţii sătmărene.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE