More

    Licitaţia pentru centura Sătmarului, reluată pe 17 februarie

    Centura

    Licitaţia pentru varianta de ocolire a municipiului Satu Mare va avea loc săptămâna viitoare, în data de 17 februarie, a declarat directorul Secţiei Drumuri Naţionale Satu Mare, Petru Ardelean, în cadrul unei întâlniri avute luni cu prefectul Eugeniu Avram la Carei. Potrivit directorului Ardelean, centura municipiului Satu Mare constituie principala prioritate a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADR) la nivelul judeţului nostru.

    CNADR a publicat în Sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP) anunțul de participare privind proiectarea și execuția variantei de ocolire a municipiului Satu Mare cu numărul 154.010 din 19.09.2014. Contractul este unul de tip proiectare și execuție, iar lucrările principale din cadrul acestui contract constă în realizarea variantei de ocolire a municipiului Satu Mare. Centura ocolitoare a municipiului Satu Mare are o lungime totală de 19,540 km, patru noduri rutiere şi 10 poduri şi pasaje. Valoarea estimată a contractului este de 559.206.491 lei, fără TVA. Obiectivul de investiţie este finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat.

    Şeful Secţiei Drumuri Naţionale Satu Mare a afirmat că se doreşte promovarea unui proiect de reciclare a drumului DN 1F, Carei- Tăşnad- limită cu judeţul Sălaj. Cu alte cuvinte, drumul va fi decopertat cu ajutorul unor utilaje speciale, iar materialul astfel rezultat, amestecat cu diverse adaosuri, se reaşterne pe drumul respectiv.
    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE