More

    5 trucuri simple care te ajuta sa faci cei mai buni cartofi prajiti

    1

    Fie ca-i numim cartofi prajiti sau french fries, i-am putea manca la orice ora din zi. Iar daca tii cont si de trucurile de mai jos, ii vei transforma intr-un rasfat de zile mari.

    1. Taie-i diferit
    Fie ca ii tai foarte subtiri astfel incat sa fie crocanti, fie ii tai “wedges”, astfel incat sa fie mai cremosi, poti alterna retetele.

    2. Foloseste alt tip de ulei

    Bucatarii prefera sa prajeasca legumele si cartofii in ulei de canola. Il poti incerca si tu, doar ca sa le dai o alta aroma. Atentie insa: nu folosi ulei de masline sau unt – acestea au un punct de fierbere mult mai mic, ceea ce le face periculoase pentru sanatate.

    3. Nu uita de sare
    Celebrii french fries nu se pot consuma fara sare. Iar la acest capitol, ai o multime de variante: de la sare Kosher (grunjoasa) la sare amestecata cu ierburi aromatice sau sare de mare, alterneaza felul in care dai gust cartofilor.

    4. Foloseste sosuri delicioase
    Cartofii prajiti pot fi de zece ori mai gustosi daca ii savurezi alaturi de un sos aromat. De la maioneza la ketchup, de la tzatziki la aioli, ai o multime de variante care mai de care mai tentanta. Iata ce sosuri iti recomandam noi: 7 sosuri de incercat.

    5. Scapa de uleiul in plus
    Scurge cartofii imediat dupa ce-i prajesti, asezandu-i pe un servet de hartie dublu si stergandu-i astfel incat sa se absoarba tot uleiul de pe suprafata lor. In urma prajirii si scoaterii din friteuza, cartofii nu sunt deloc grasi: uleiul nu poate patrunde in ei deoarece este impiedicat de evaporarea apei din cartof in timpul prajirii (acesti vapori sunt cei care produc fierberea). De indata ce cartofii incep sa se raceasca, vaporii inca prezenti in cartoful prajit se condenseaza si se transforma in apa.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE