More

    Incendiu la o seră din Ambud

    incendiu

    Pompierii sătmăreni au fost solicitaţi sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 5.30, să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească din localitatea Ambud. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. Pompierii au constatat că ardeau anexele gospodăreşti, respectiv sera, şura şi şopronul, cu pericol de propagare la grajd şi întreaga casă de locuit. Din cauza incendiului, care se manifesta cu repeziciune, s-a cerut încă o autospecială de stingere din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare. Incendiul a fost lichidat, datorită operativităţii pompierilor, la ora 10.20, şi din fericire nu au existat persoane rănite.

    În urma incendiului au ars elementele lemnoase din construcţiile serei şi a şurei, aproximativ 300 baloţi de paie şi o tonă de porumb. Cauza probabilă a incendiului a fost jar căzut sau purtat de vânt de la o sobă, fără acumulare de căldură, situată în sera gospodăriei.

    Pentru evitarea evenimentelor nedorite, pompierii reamintesc cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor sau a spaţiilor anexe, centrale termice pe lemn, ori mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă lemnul să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor. Astfel, să verifice starea de funcţionare a aparatelor şi mijloacelor de încălzire pe lemn, să înlăture materialele combustibile din apropierea imediată a sobei şi să verifice, să repare, să izoleze termic şi să cureţe periodic coşurile de evacuare a fumului de depunerile de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE