More

    Scandalagiii, puşi la muncă de Poliţia Locală

    scandalagii

    Poliţia Locală Satu Mare le-a pus gând rău scandalagiilor care au „uitat” să îşi plătească amenzile. Oficialii Poliţiei Locale au cerut instanţelor de judecată transformarea amenzilor neachitate în zile de muncă în folosul comunităţii şi au primit câştig de cauză. Din câte se pare, doar un număr mic de contravenienţi au ales să plătească amenzile decât să muncească.

    Unii şi-au plătit amenzile
    Poliţia Locală Satu Mare a promovat 44 de acţiuni în instanţă pentru a transforma amenzile neachitate în zile de muncă în folosul comunităţii. Din câte se pare, doar patru persoane au ales să plătească amenzile pentru a nu fi nevoite să fie scoase la muncă de către poliţiştii locali. „În cursul anului 2014 au fost promovate 44 acţiuni prin care s-a solicitat transformarea amenzilor aplicate în muncă în folosul comunităţii împotriva persoanelor declarate insolvabile, din care patru persoane au plătit amenda, astfel încât nu au mai fost obligate la muncă în folosul comunităţii”, se arată într-un raport al Poliţiei Locale Satu Mare.

    Tot mai puţine amenzi contestate
    Poliţia Locală mai informează că a scăzut destul de drastic numărul proceselor intentate de contravenienţi în cursul anului trecut. Spre exemplu, dacă în cursul anului 2012 au fost contestate 4,14% din amenzi, în cursul anului 2014 procentul a scăzut la 1.51%. „Din punct de vedere al activităţii Compartimentului juridic, în anul 2014 au fost înregistrate pe rolul instanţei 141 de plângeri contravenţionale împotriva proceselor verbale de contravenţie întocmite de agenţi constatatori din cadrul Poliţiei Locale Satu Mare, din care 41 au fost soluţionate prin respingerea contestaţiei şi menţinerea amenzii aplicate, 22 au fost soluţionate prin transformarea amenzii în avertisment, 12 au fost admise şi în consecinţă anulate procesele verbale de contravenţie, respectiv 66 sunt în curs de soluţionare”, se mai arată în sursa citată.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE