More

    Aleşii care au migrat conform OUG 55, îşi vor păstra mandatele

    Camera Deputaţilor a decis, miercuri, respingerea Ordonanţei 55/2014 care permitea migraţia aleşilor locali, declarată neconstituţională, adoptând, însă, un amendament, criticat de PNL, care arată că primarii şi consilierii care au trecut la alt partid pe baza ordonanţei nu-şi vor pierde mandatele. Deputaţii au luat această decizie cu 203 voturi pentru, 105 împotrivă şi 22 de abţineri.

    PNL a susţinut că aleşii locali care au trecut la alt partid în baza ordonanţei să-şi piardă mandatele, iar sumele indemnizaţiilor să fie returnate. În replică, PSD a susţinut că aleşii locali care au migrat în baza unei ordonanţe nu trebuie pedepsiţi că au respectat o reglementare şi trebuie să-şi păstreze mandatele.

    Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea (PSD) a afirmat că Ordonanţa 55 a fost o greşeală, dar că, din punct de vedere juridic, o ordonanţă îşi produce efectele şi cei care o urmează nu încalcă nicio lege. Deputaţii au adoptat, in final, propunerea PSD ca “toate efectele juridice, politice sau de altă natură produse ca urmare a exprimării opţiunii de către aleşii locali în baza ordonanţei 55 se păstrează în totalitate”.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE