More


  „Liliecii – Stăpânii nopții” un concurs reușit, un mod de a face cunoscut un domeniu aparte într-un cadru general

  - Advertisement -

     Activitatea Muzeului Județean este laborioasă, intensă și cu aplicație. Nu am ezitat niciodată ca în paginile cotidianului și în cele electronice să relevăm acest lucru. Nu înțelegem însă de ce conducerea Muzeului Județean nu dă curs solicitării noastre de a ne întâlni pentru a stabili o colaborare bazată pe un contract. Nu cred că ar putea exista interese personale sau de grup care să impieteze asupra bunei și corectei informații a populației în ceea ce privește cultura. După cum arată cifrele de audiență, la nivel global, trustul nostru de presă Nord Vest TV Advertising este lider de piață în județul Satu Mare (TV, on-line și cotidian).

  Vă redăm mai jos comunicatul integral trimis de ofițerul de presă al Muzeului Județean, domnul Kovacs Zsolt:

  <<Vineri, 12 februarie a avut loc decernarea premiilor concursului online de artă vizuală ”Stăpânii nopții”, organizat de Biroul de Turism Cultural din cadrul Muzeului Județean Satu Mare. Concursul s-a adresat copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 7-19 ani, tema fiind inspirată de expoziția cu titlul „Liliecii – Stăpânii nopții” care poate fi vizitată și acum la Muzeul Județean Satu Mare. La concurs au sosit peste 130 de lucrări impresionante din țară și din străinătate în două categorii de vârstă: de la 7 până la 12, respectiv de la 13 până la 19 ani. Juriul, compus dintr-un specialist biolog, o profesoară de artă plastică, un muzeograf specializat în științele naturii și directorul Muzeului, a avut o treabă foarte grea în selectarea lucrărilor cele mai bune, dar și la premiul publicului fiind strânse foarte multe aprecieri pentru cele mai bune creații.

  Premiile pentru locul 1 la ambele categorii ale concursului, constau într-un smartwatch sponsorizat de firma Rewna Prest SRL. Premiul publicului (rezultat din colectarea like-urilor si reacțiilor de pe pagina facebook a BTC ) și premiile II și III la ambele categorii, oferă un City Break la Carei, o vizită ghidată la Castelul Károlyi și o pizza family! Toți participanții concursului au primit câte 2 bilete de intrare la expoziția ”LILIECII – Stăpânii nopții”. Vara se va organiza un ghidaj de specialitate în Grădina Romei, la care sunt așteptați toți concurenții!

  La categoria de vârstă 7-12 ani, au câștigat câte un smartwatch Róka Bálint și Rotărescu Ana, iar premiul publicului i s-a acordat lui Sara Potra. Câștigătoarea categoriei 13-19 ani a fost Seffer-Patka Pitypang cu o creație foarte detaliată despre lumea liliecilor iar premiul publicului i s-a acordat lui Cânța Carla. Premiile au fost înmânate de Dr. Szőcs Péter Levente, directorul Muzeului Județean Satu Mare.

  Concursul a fost organizat pentru a atrage atenția asupra protejării liliecilor și a habitatului lor, obiectiv care a fost atins cu succes, după cum o profesoră de arte plastice a scris: „Este o temă îndrăgită și, cu acest prilej, ne-am documentat și am aflat multe lucruri interesante despre lilieci. În primul rând, am desființat miturile negative care stigmatizeaza și am pus accent pe foloasele pe care ni le aduc (consumă cantitați uriașe de insecte dăunătoare, iar celor din pădurile tropicale le datoram chiar ciocolata, deoarece polenizeaza arborele de cacao).”

  Felicităm premianții și vă așteptăm să vizitați lucrările expuse la Muzeul Județean Satu Mare în cadrul expoziției ,,LILIECII – Stăpânii Nopții”.>>

  A consemnat Gruiță Ienășoiu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img