Casa Fotbalului a găzduit luni, 27 iunie, tragerea la sorți a fazei regionale a Cupei României, ediția 2022/23, care se va disputa într-un nou format!
În noul sezon, Cupa României va avea o nouă formă, mai atractivă, cu mai multe dueluri tari, pe modelul viitoarei Champions League. Se dă startul în competiție odată cu desfășurarea fazei regionale, în care câștigătoarele din fiecare județ se vor lupta pentru 7 locuri în turul următor al Cupei României.
Recolta Dorolț, câștigătoarea fazei județene a Cupei României se va duela în primă fază cu reprezentantele județelor Cluj și Bihor.
Astfel, trupa lui Cosmin Iuhas va întâlni pe Supporter 2.0 Cluj Napoca pe 6 iulie în deplasare iar peste o săptămână va întâlni pe teren propriu pe Crișul Sântandrei din Bihor.
Câștigătoarea acestei serii se va duela pentru un loc în faza următoare cu câștigătoarea grupei din care fac parte reprezentantele județelor Sălaj, Maramureș și Bistrița Năsăud.

Regiunea 2
Grupa 1: Sălaj, Bistrița-Năsăud, Maramureș
Bistrița-Năsăud – Maramureș (6 iulie), Sălaj – Bistrița-Năsăud (9 iulie), Maramureș – Sălaj (13 iulie)
Grupa 2: Bihor, Cluj, Satu Mare
Cluj – Satu Mare (6 iulie), Bihor – Cluj (9 iulie), Satu Mare – Bihor (13 iulie)
Câștigătoarele grupelor vor juca finala regiunii, iar echipa câștigătoare va primi trofeul Cupei României pentru regiunea respectivă și se va califica în faza următoare a Cupei României.
Jocurile din cadrul grupelor fazei regionale a Cupei României vor avea loc în zilele de 6, 9 şi 13 iulie cu începere de la ora 18:00, iar cele din cadrul finalelor vor avea loc în data de 16 iulie, cu începere de la ora 17:30, pe terenuri neutre, ce vor fi anunțate ulterior de FRF.
Principalele modificări ale formatului Cupei României din noul sezon:
Competiția debutează cu o fază regională, în care reprezentantele județelor țării vor fi împărțite în 7 zone, rezultând 7 câștigătoare regionale care merg în turul 2.
Șaisprezecimile de finală au fost înlocuite de un play-off, urmat imediat de o fază a grupelor, în care vor intra direct și cele mai bune 8 echipe din Liga 1.
În această rundă, cele 24 de echipe rămase în competiție vor fi împărțite în 4 grupe de câte 6, câte două din urnele valorice 1, 2 și 3.
Vor rezulta, astfel, trei meciuri pentru fiecare echipă, cu câte o adversară din fiecare urnă valorică.
Cupa României se va încheia cu fazele ”sferturilor”, semifinalelor și finala, disputate toate într-o singură manșă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here