More


  Diplomație. Prima vizită a ambasadorului Elveției în județul Satu Mare!

  - Advertisement -

  Prefectul Radu Roca, alături de subprefecții Altfatter Tamás și Romeo Pop și directorul Cancelariei, Radu Iancu, a primit luni 04.07.2022 vizita E.S. Arthur Mattli, ambasadorul Elveției care a fost însoțit de Florin Godean, președintele Camerei de Comerț Elveția – România și de Samantha Frechin, atașat diplomatic.

  Ambasadorului, aflat la prima vizită în județul Satu Mare, i s-a făcut o prezentare a județului, a avantajelor geografice și economice pe care le are județul nostru precum și o sinteză a relațiilor de afaceri și a principalelor investiții elvețiene. Cea mai cunoscută este investiția de tip green-field de la Medieșu-Aurit unde începând cu anul 2016 Alu Menziken a dezvoltat și continuă dezvoltarea fabricii de componente de aluminiu. Compania a ajuns un angajator de top, forța de muncă fiind în principal înalt calificată și de asemenea a contribuit la dezvoltarea locală a acestei zone rurale a județului nostru.

  Ambasadorul a prezentat programul de finanțare Swiss Contribution, ediția a II-a, României fiindu-i alocate în cadrul acestei runde peste 220 milioane de franci elvețieni, cu scopul de a reduce diferențele economice și inechitățile sociale. Președintele Camerei de Comerț Elveția – România a descris activitatea organizației și obiectivele propuse – dezvoltare regională, comunicare cu autoritățile locale și crearea de parteneriate economice.

  Prefectul Radu Roca a reiterat faptul că avem o deschidere pentru investiții și dezvoltare economică. ”Firmele și investitorii elvețieni au un interes constant pentru a investi în județul Satu Mare. Capitalul elvețian se situează pe locul 4 în județul nostru ca valoare investită în industrie, comerț sau diverse servicii, ceea ce nu înseamnă puțin. Ne onorează vizita excelenței sale, ambasadorul Mattli și sunt convins că vom dezvolta noi parteneriate de succes.”.

  De remarcat că înainte de a se întâlni cu prefectul Radu Roca, Excelența Sa Arthur Mattli a făcut o vizită scurtă și la Primăria Satu Mare pentru o întrevedere cu primarul municipiului Satu Mare, Gabor Kereskenyi.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img