More

    Sărbătoare în capitala Ţării căpşunelui

    halmeu

    Capitala Ţării căpșunelui, localitatea Halmeu, a găzduit sâmbătă concursul căpșunarilor. Producătorii de căpșuni au intrat în număr mare în cea mai importantă competiție de profil din zonă. Juriul nu a avut o sarcină uşoară. Fiecare concurent și-a adus cele mai frumoase mostre dintre roadele sale. Chiar dacă nu au făcut parte din juriu, oficialitățile județene au gustat din fiecare lădiță de căpșuni, acordând nota maximă pentru fiecare producător. Mai mult, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, au promis sprijin necondiţionat pentru producătorii de căpşuni, respectiv pentru primarul comunei Halmeu, Incze Ludovic.

    Consiliul Judeţean oferă sprijin necondiţionat

    Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, i-a salutat pe locuitorii comunei Halmeu, decla­rând, mai în glumă mai în serios, că simpla prezență a sa și a vicepreședintelui Consiliului Județean, Mircea Govor, respectiv a primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a adus nu doar bani, ci și soarele pe cer. ”Festivalul dumneavoastră este unul din cele mai frumoase, și vă spun de ce: pentru că îmbină obiceiuri, îmbină tradiție și avem și căpșunele. Și eu cred că putem să legăm căpşunele de un brand al județului, care eu insist că poate să fie pălinca, dar avem vinuri foarte bune. Deja am constituit o asociație pentru producătorii de vinuri, pentru că unindu-i îi face mai puternici. Iar căpșunele este cunoscut și recunoscut nu doar în țară, ci și în străinătate. Una peste alta, pot să vă spun că vom sprijini acest eveniment. Suntem alături de fiecare zonă din județ”, a declarat Adrian Ştef.
    Vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Govor, a declarat că prin prezența sa și a președintelui Adrian Ștef, Consiliul Județean transmite un mesaj de susținere și respect către toți locuitorii comunei Halmeu. ”În ceea ce ne privește, spunea și domnul președinte al Consiliului Județean, să știți că suntem trup și suflet alături de toate comunitățile locale din județul Satu Mare, implicit și de comuna dumneavoastră. Pentru că aici este Țara căpșunelui, aștept o inițiativă din partea dumneavoastră, pentru că noi, Consiliul Județean, o avem. Aș vrea să facem o sărbătoare a căpșunelui la nivel județean”, a declarat Mircea Govor. Invitat la eveniment, primarul municipiului Satu Mare, alături de consilierul judeţean Ciprian Ardelean, i-a invitaţi pe toţi locuitorii Halmeului să participe în număr cât mai mare la Zilele Municipiului Satu Mare, eveniment care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni.

    Kegyes Levente, marele câştigător
    În cele din urmă, după lungi dezbateri ale juriului, câștigătorul marelui concurs a fost ales. Este vorba despre Kegyes Levente, un tânăr producător renumit din zona Halmeului. Acesta a primit un premiu în valoare de 500 de lei din partea Consiliului Local Halmeu, dar și alte atenții de la sponsori. Participanții la eveniment au gustat pe rând din cele peste zece soiuri de căpșuni expuse. Cele mai gustate soiuri de căpșuni au fost cele din România, dar cei mici au fost atrași de fructele mari importate din alte țări.

    Silvia Cseh

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE