More

    Primăria Zalău va amenaja o zonă pentru evenimente

    primar

    Reprezentanții Primăriei Zalău au luat act de declarațiile publice făcute de consilierul local al PDL, Claudiu Bârsan (fost subprefect și președinte al Casei Județene de Asigurări de Sănătate în guvernarea Boc, n.r.) și au constatat ”cu dezamăgire că domnul Claudiu Bârsan, membru al PD-L şi consilier local în Consiliul Local Zalău, încearcă să politizeze până şi Festivalul Zilele Cetăţii, un eveniment care s-a bucurat de aprecierea majorităţii zălăuanilor. Suntem conştienţi de faptul că evenimentele organizate în cadrul festivalului au creat disconfort unora dintre concitadini, dar, per ansamblu, putem spune că ediţia din acest an a fost organizată în bune condiţii şi a fost un real succes”.
    Programul festivalului a fost unul divers şi a atras un public numeros, iar pe lângă concertele organizate la scena din apropierea Casei de Cultură a Sindicatelor, zălăuanii au participat şi la competiţiile sportive, la expoziţiile organizate de Biblioteca Judeţeană, precum şi la festivităţile dedicate cuplurilor care au sărbătorit 50 de ani de căsnicie, la premierea elevilor şi a dascălilor cu rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale, precum şi la decernarea titlului de Cetăţean de Onoare unor personalităţi a căror activitate a adus beneficii municipiului Zalău.
    Tot conform Primăriei Zalău, agenda diversificată a festivalului a dus la programarea pe mai multe zile a evenimentelor, dar manifestările nu diferă substanţial faţă de evenimente similare organizate în alte oraşe din România sau din străinătate. De asemenea, trebuie precizat că datorită numărului mare de persoane care au participat la evenimente, s-a impus ca şi în acest an concertele şi spectacolele de Zilele Cetăţii să fie organizate în zona centrală a oraşului. ”În momentul de faţă, nu există spaţii potrivite care să se preteze la o manifestare de o asemenea amploare, care adună laolaltă zeci de mii de oameni. Primăria intenţionează (şi există un PUZ în acest sens) să amenajeze o zonă pentru astfel de evenimente în zona Dâmbul Morii, dar posibilităţile financiare ale bugetului local nu au permis, deocamdată, acoperirea costurilor pentru construirea căilor de acces şi instalarea utilităţilor în respectiva zonă”, a precizat primarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnaşiu.
    Reamintim faptul că purtătorul de cuvânt al PDL Sălaj, Claudiu Bârsan, consilier local municipal, a declarat că nu i se pare normal ca sărbătoarea să dureze patru zile şi să aibă loc în centrul oraşului. ”Este anormal şi impropriu să invadăm centrul oraşului cu manifestări de un gust îndoielnic, timp de patru-cinci zile. Este anormal şi să se permită tarabelor şi muzicii să funcţioneze până la 4-5 dimineaţa”, a apreciat el, răspunzând şi punctului de vedere al municipalităţii, potrivit căruia este nevoie de o astfel de sărbătoare pentru a aduna comunitatea: ”Bine ar fi să adunăm comunitatea şi în jurul proiectelor mari, nu numai în jurul fumului de mici!”. Tot consilierul local municipal al PDL Sălaj a spus, în cadrul unei ședințe a CL Zalău, că sărbătorile ocazionate de Zilele Cetății să fie mutate din zona centrală, dând ca posibile locaţii un teren din Dâmbu Morii sau parcarea situată în spatele Primăriei.

    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE