More

    De ce sunt femeile atrase de bărbaţii cu barbă

    Dacă analizezi popularitatea unor pagini de Facebook dedicate iubirii faţă de bărboşi, postările pe Tumblr cu mult păr şi sclipirea din ochii femeilor atunci când vorbesc despre bărbaţi nebărbieriţi, ai putea ajunge la concluzia că aparatul de ras mai rău îţi sabotează sex-appeal-ul. Se aude că femeile prefer bărbaţii cu barbă şi că efortul tău de a-ţi transforma pielea dimineaţa aproape la fel de fină ca a unui bebeluş e în zadar. Dar de ce?

    k73bg9rz

    De-a lungul timpului, s-au făcut mai multe studii despre ce forme ale feţei sunt mai apreciate, însă nu s-a ajuns la concluzii foarte clare. Ce au reuşit specialiştii a fost însă să dea o explicaţie pentru atracţia femeilor faţă de bărbaţii cu barbă.

    În urma unui studiu publicat în jurnalul Evolution & Human Behavior, s-a ajuns la concluzia că părul facial confirmă imaginea de bărbat puternic, tată protector şi capabil să aibă grijă de familia sa. Un bărbat cu barbă pare deci mai matur, mai dominator şi mai puternic, iar asta îşi are originea în arhetipul bărbatului vânător, care îşi hrănea familia. Nu îţi recomandăm totuşi să îţi construieşti un look de bărbat al altor epoci sau unul tribal, pentru că nu ai să reuşeşti decât să le faci să te confunde cu un om al străzii.

    Pentru studiul despre care vorbeam, cercetătorii au folosit 10 fotografii cu bărbaţi zâmbitori, pe care le-au arătat unui număr de 177 de bărbaţi heterosexuali şi 351 de femei. Fiecare dintre bărbaţii analizaţi a fost fotografiat în 4 variante: bărbierit, nebărbierit de 5 zile, de 10 şi cu barbă mare. Voturile tuturor au scos barba de 10 zile câştigătoare. Aşa că, dacă ai de gând să îţi laşi barbă, ştii exact când vei fi cel mai atractiv.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE