More

    Cele mai stupide 10 legi din SUA

    4

    Te-ai gândi că legile ar trebui să fie logice şi practice, pentru că ajută la guvernarea societăţilor, dar cele de mai jos arată că putem avea multe excepţii cel puţin hilare.

    Despre americani se poate spune că formează una dintre cele mai solide societăţi, dar şi ei au legi depăşite de timp sau care nu mai au nimic în comun cu bunul simţ.

    10. Texas: Agresorii trebuie să-şi avertizeze victimele cu 24 de ore înainte

    În Texas, agresorii trebuie să-şi avertizeze victimele

    O lege împotriva crimei din Texas spune că  agresorii trebuie să-şi avertizeze victimele, cu 24 de ore înainte să comită infracţiunea. Avertismentul trebuie transmis pe cale orală sau în scris, iar agresorul trebuie să precizeze tipul de agresiune pe care o va comite. Contraargumente: mulţi agresori acţionează din impuls, deci nu au cum să ofere un asemenea avertisment; mulţi agresori acţionează doar de dragul de a încălca legea, deci să facă o nouă lege pentru ei este absurd; dacă victima este avertizată şi depune plângere, iar agresorul nu mai comite infracţiunea, poate fi condamnat pentru o infracţiune pe care nu a comis-o?

    9. Nevada: Este ilegal să circuli cu o cămilă pe autostradă

    În Nevada nu ai voie să circuli cu o cămilă pe autostradă

    În Nevada există o lege ce-ţi interzice să circuli cu o cămilă pe autostradă. În schimb, nu-ţi interzice nimeni să te plimbi cu cămila prin cartier. Poţi să o faci fără probleme, deşi s-ar putea să-ţi atragi câteva priviri dubioase în condiţiile în care o cămilă nu este animalul de companie cel mai indicat.

    8. Florida: Femeile nemăritate nu au voie să sară cu paraşuta duminica

    În Florida, femeile nemăritate nu au voie să sară cu paraşuta duminica

    Ai putea crede că trăim în secolul 21 şi discriminarea a fost eradicată, dar te-ai înşela. În Florida există o lege prin care li se interzice femeilor nemăritate să sară cu paraşuta duminica. Nu se ştie exact de ce, însă cert este că ele riscă să fie arestate, amendate şi chiar condamnate la închisoare. Deci dacă vor să stea departe de puşcărie, fetele trebuie să evite săritul din avion duminica.

    7. Washington: Este ilegal să hărţuieşti un Bigfoot

    În Washington nu ai voie să hărţuieşti un Bigfoot

    Este evident că vorbim de o lege absurdă în condiţiile în care nimeni nu a văzut până acum, în carne şi osoase, un Bigfoot. Deocamdată Bigfoot este doar o creatură mitică despre care doar se vorbeşte. Partea plină a paharului este că nu poţi încălca o asemenea lege, decât eventual dacă hărţuieşti pe cineva îmbrăcat într-un costum de Bigfoot.

    6. Florida: Dacă legi un elefant de un aparat de parcare, trebuie să plăteşti aceeaşi taxă ca la o maşină

    În Florida, dacă-ţi parchezi elefantul plăteşti aceeaşi taxă ca la o maşină

    Conform uneia dintre cele mai absurde legi din Florida, dacă îţi legi elefantul de un aparat de parcat maşina, trebuie să plăteşti aceeaşi taxă ca şi cum ţi-ai fi parcat maşina. Ceea ce pare totuşi foarte logic dacă ne gândim la toţi oamenii pe care îi vedem că-şi scot elefanţii la plimbare şi caută locuri pentru a-i parca.

    5. Illinois: Cocoşii trebuie să se îndepărteze la 100 de metri de orice clădire dacă vor să cânte

    În Illinois, cocoşii pot fi arestaţi dacă au de gând să cânte la mai puţin de 100 de metri de o clădire

    Nu urăşti să te trezeacă cântatul cocoşului dis-de-dimineaţă? Dacă da, atunci poate ar trebui să te gândeşti să te muţi în Kenilworth, Illinois, unde un cocoş trebuie să se îndepărteze la 100 de metri de orice clădire dacă vrea să cânte. Şi există posibilitatea să te distrezi copios când vezi un cocoş arestat. Chiar dacă fermierul care îl deţine nu va fi deloc amuzat de amenda pe care trebuie să o plătească.

    4. Pennsylvania: Nu ai voie să dormi pe un frigider în aer liber

    În Pennsylvania nu ai voie să dormi pe frigider, în aer liber

    Este foarte plăcut să dormi afară, în aer liber, lângă un foc de tabără. Te ajută să refaci legătura cu natura. Totuşi, fii foarte atent la dispozitivul pe care vrei să-l foloseşti pe post de pat. Dacă nu ai altă soluţie decât un frigider ar trebui să afli că dormitul pe un frigider, în aer liber, este interzic în Pennsylvania. Dacă totuşi nu ai altă soluţie, dormi cu un ochi deschis pentru a evita să ajungi pe mâna poliţiştilor.

    3. Massachusetts: Nu ai voie să ţii o gorilă pe bancheta din spate a maşinii

    În Massachusetts nu ai voie să-ţi plimbi gorila pe bancheta din spate a maşinii

    În Massachusetts există o lege prin care este interzis să ţii o gorilă pe bancheta din spate a maşinii. Însă legea nu spune nimic despre locul din faţă, deci … ai posibilitatea să conduci fără probleme stând lângă o gorilă. Totuşi, nu e clar de ce ai vrea să te plimbi cu o gorilă în maşină. Ai grijă. Dacă un prieten d-al tău se îmbracă în gorilă de Halloween, asigură-te că stă pe locul din faţă, că altfel s-ar putea să ajungă la închisoare.

    2. Nebraska: Părinţii pot fi arestaţi, dacă minorii râgâie în biserică

    În Nebraska, părinţii sunt arestaţi dacă minorii râgâie în biserică

    Bunele maniere sunt încă extrem de apreciate, iar toată lumea adoră să vadă copii care ştiu să se poarte. Dacă există totuşi copii răi, întreaga atenţie este îndreptată spre părinţii acestora, în speranţa că vor reuşi, în cele din urmă, să-i educe. Nimeni nu s-a gândit că părinţii pot fi, efectiv, pedepsiţi pentru lipsa de educaţie a copiilor. Însă, dacă ajungeţi în Nebraska trebuie să luaţi în calcul o lege cel puţin interesantă. Dacă juniorul vostru râgâie în biserică, părinţii pot fi reţinuţi, amendaţi şi chiar condamnaţi la închisoare.

    1.    Los Angeles: Este ilegal să îmbăiezi doi copii în acelaşi timp, în aceeaşi cadă

    În Los Angeles nu ai voie să îmbăiezi doi copii în acelaşi timp, în aceeaşi cadă

    În Los Angeles nu se pune problema de economisire a apei sau de ocrotire a planetei. Tragem această concluzie din legea conform căreia nu ai voie să îmbăiezi doi copii în acelaşi timp, în aceeaşi cadă. Deşi o asemenea acţiune s-ar dovedi extrem de eficientă, înţelegem şi partea logică a actului normativ. Oficialităţile din Los Angeles vor să se asigure că părinţii controlează în permanenţă situaţia prin îmbăierea copiilor pe rând şi niciunul nu riscă să se înece în cadă.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE