More

    Crimă MACABRĂ în INIMA Sătmarului. Actriţa Gabriela Dorgai a fost UCISĂ cu sânge rece

    1_SzMH

                Duminică seara s-a produs un eveniment care a zguduit liniştea Sătmarului. Gabriela Dorgai, în vârstă de 41 de ani, mamă a unei fete de 17 ani şi actriţă la Secţia română a Teatrului de Nord Satu Mare a fost omorâtă şi, cel mai probabil, violată, în centrul municipiului Satu Mare. Totul s-a produs, cel mai probabil, în jurul orei 23.00, atunci când unul sau mai mulţi autori au tras-o efectiv de pe dig, au dezbrăcat-o şi au omorât-o pe actriţă pe malul Someşului. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marinela Pop, a confirmat infracţiunea de omor, dar nu a dat mai multe detalii, ancheta fiind în plină desfăşurare. Cert este faptul că scopul infracţiunii a fost de la bun început cel de viol şi crimă, în condiţiile în care poşeta, în care se aflau bani şi alte bunuri, a rămas intactă.

    IMG_4354

    Actrița Gabriela Dorgai a participat duminică seara la premiera piesei „Inimă de câine”, spectacol susținut pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare, cu începere de la ora 19.00. Actorul Carol Erdos, venit și el la fața locului la aflarea tragediei, susține că la spectacolul de aseară actrița era împreună cu fiica ei de 17 ani, iar după spectacol nu a mai rămas la petrecerea de după premieră, ci s-a dus spre casă, în Carpați I. Carol Erdos se întreabă de ce fosta lui colegă a ales să meargă pe dig, în condiţiile în care se ştie că pe malul Someşului îşi duc veacul foarte multe persoane dubioase.

    IMG_4347

    Corpul neînsufleţit al actriţei a fost descoperit ieri de către Ingrid Doboş, o tânără care se plimba cu bicicleta pe dig. În primă fază a observat o poşetă aruncată pe malul Someşului, motiv pentru care tânăra a coborât şi a ridicat poşeta. A mers acasă, iar împreună cu bunica sa a decis să revină la faţa locului. Au coborât, iar bunica fetei a găsit cadavrul, care era dezbrăcat, având doar o singură cizmă pe un picior.

    IMG_4332

    Cadavrul era poziţionat pe spate, cu mâinile în sus, semn că s-ar fi putut produce un viol, urmat de crimă.

    „Deci, prima dată am găsit geanta, acolo este şi am dus-o până acasă ca să văd ce este în ea şi l-am sunat pe prietenul meu să vină după geantă. Apoi am venit înapoi cu bunica ca să vedem, că am văzut ceva pantaloni. Bunica s-a dus mai încolo şi acolo era femeia dezbrăcată. Iar apoi, imediat, am anunţat poliţia”, a declarat Doboş Ingrid.

    Tânăra a apelat imediat Poliţia, iar la faţa locului au ajuns mai multe echipaje, în frunte cu inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, comisarul şef Florentin Vlad, şi prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marinela Pop.

    IMG_4415

    Marinela Pop, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, a confirmat că este vorba despre o infracţiune de omor, dacă nu a precizat cum s-a produs aceasta sau dacă în cauză se poate vorbi şi despre un viol.

    IMG_4318

    Cert este faptul că motivul crimei nu a fost tâlhăria, în condiţiile în care geanta victimei, în care se aflau bani şi alte bunuri, a rămas intactă.

    „Cu certitudine ne aflăm în prezenţa unei infracţiuni de omor. Circumstanţele în are s-a săvârşit fapta urmează să fie stabilite. Vedeţi că se periază în continuare zona. Câinele de urmă a mers până la Podul Tehnologic. De asta este necesar să izolăm de fiecare dată faţa locului, pentru că orice urmă suplimentară poate compromite faţa locului. Tot ce pot să vă spun până în momentul de faţă este că avem un omor, din păcate. Marinela Pop, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

    IMG_4411

    Colegii victimei sunt şocaţi de cele întâmplate. Actorul Vasile Blaga a deplâns moartea celei care a fost Gabriela Dorgai.

    „Deci, nu poate fi adevărat. Aseară, după premieră, am văzut-o pe hol. Stătea cum stătea ea de obicei, cu momentele ei de nostalgie. Şi am întrebat-o dacă i-a plăcut şi ea a spus că da, foarte mult. Iar după aceea eu nu am mai văzut-o, că ne-am schimbat şi ne-am adunat în hol. Am stat foarte puţin, pentru că pe urmă eu am plecat cu soţia mea. Dar am văzut-o foarte abătută. E ceva cutremurător”, a declarat actorul.

    Vasile Blaga a ţinut să facă şi o promisiune autorului sau autorilor.

    „Cred că ar fi nevoie de zeci de dumnezei ca să îi pedepsească pe toţi cei are fac lucruri rele. Nu ştim ce s-a întâmplat. Dacă cineva i-a făcut ceva, pe acel ciudat tare aş vrea să mi-l daţi mie şi săptămâni la rând i-aş smulge carnea încet-încet şi l-aş hrăni cu propria-i carne, dacă cineva i-a făcut vreun rău”, a declarat, plin de indignare, Vasile Blaga.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE