More

    Începe returul Campionatului de la Rania

    rania

    Luni, pe 9 martie Campionatul de minifotbal de la Rania se reia. Cu 12 echipe la start, lupta pentru primele locuri rămâne deschisă. Dacă Roş-Albaştri au un avans de cinci puncte, pentru locul doi, patru-cinci echipe se vor bate pentru a ajunge la turneul regional.

    Faţă de sezonul trecut, primele două clasate se vor califica la turneul zonal care va avea loc în vară la Zalău, un turneu cu 16 echipe la start, primele patru urmând să participe la faza finală. Iar locul trei va merge la Cupa României.
    Clasamentul este aşadar condus de Roş-Albaştri, urmat de Sentierri la cinci lungimi distanţă, Nord Vest TV şi Young Boys FBB cu 27 de puncte. Vineri va avea loc tragerea la sorţi în care se va afla întreg programul pentru retur. Campioana de la Rania trebuie trimisă forului naţional până la data limită de 6 iunie, conform celor spuse de principalul organizator, Adrian Huja.
    “Luni vom relua campionatul nostru. Ziua e binecunoscută, etapele urmând să se dispute în fiecare luni seara. Vineri vom trage la sorţi programul pentru partea a doua a sezonului. Au apărut anumite modificări în ceea ce priveşte numărul de echipe calificate şi turneele la care vor participa mai departe. Primele două merg la turneul zonal, faţă de anul trecut când prima s-a calificat la turneul final, iar ultimul loc de pe podium va juca în Cupa României. Ne grăbim să începem pentru că avem o dată limită la care trebuie să dăm campioana“, a spus Adi Huja.
    În plus, de la acesta am aflat că Ministerul Tineretului şi Sportului a făcut demersurile pentru ca minifotbalul să fie încadrat ca ramură sportivă. Să nu uităm că echipa naţională de minifotbal a obţinut nu mai puţin de cinci titluri europene!
    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE