More

    Situaţie tot mai disperată în tabăra bihorenilor!

    fc-bihor

    Să fii jucător la FC Bihor nu mai e un motiv de laudă. Doar dacă vrei să fi un exemplu de voluntariat sau de forţare e limitelor. Întreţinuţi de familii, jucătorii orădeni aşteaptă o veste în ceea ce priveşte viitorul lor, fiind prinşi la mijloc în „dialogul surzilor” dintre Consiliul Judeţean şi omul de afaceri Mihai Giurgiu.

    „Situaţia este tot mai disperată. Nici nu ştim ce să mai facem. Ne antrenăm, dar nu avem condiţiile minime. De când am început pregătirea bem doar apă de la robinet, venim de acasă cu echipament de antrenament… la vitamine nici nu ne permitem să visăm. Pe canicula asta nu avem nici măcar apă plată! E incredibil pentru că e vorba de FC Bihor, echipa de tradiţie a judeţului. Dar îi pasă cuiva? Să se pună şi oamenii de la Consiliul Judeţean în situaţia noastră. Se fac şapte luni şi cei mai vechi din lot nu au primit un salariu. Cum s-ar descurca, ce ar pune pe masă? Nici mie nu îmi vine să cred că la 26 de ani sunt întreţinut de părinţi şi iubită. Trebuie să se întâmple ceva. Timpul trece şi e în detrimentul echipei. Le mulţumim spectatorilor care au fost sâmbătă la meciul cu CS Mioveni şi ne-au susţinut indiferent de scor. Au înţeles situaţia grea şi ne-au fost alături. A fost impresionant!”, spune căpitanul Cristian Andor.
    Emulaţia creată după anunţarea cooptării ca acţionar a lui Mihai Giurgiu a început să se estompeze tot mai mult. Jucătorii experimentaţi promişi n-au mai ajuns, nici măcar juniorii de perspectivă de la Şcoala de Fotbal „Mihai Georgescu”, iar motivaţia financiară lipseşte cu desăvârşire.
    În tot acest tablou sumbru, antrenorul Gheorghe Silaghi, ajutat de secundul voluntar Alin Pintea şi de antrenorul cu portarii Vlad Gheţe, fac eforturi să ţină grupul cât mai unit deşi e tot mai dificil.
    Olimpia va întâlni FC Bihor sâmbătă de la ora 11 în etapa a 2-a a Ligii a 2-a, seria vest.

     Portar din Ucraina la FC Bihor
    La antrenamentul de ieri antrenorul Gheorghe Silaghi a avut două nume noi. Portarul ucrainian Oleksandr Nad, revenit după o săptămână la Oradea, şi mijlocaşul Răzvan Moldovan (22 de ani).
    Formalităţile de legitimare sunt pe ultima sută de metri şi sunt şanse ca Nad, care are şi cetăţenie maghiară, să poată primi drept de joc pentru FC Bihor pentru meciul de sâmbătă cu Olimpia Satu Mare.
    Nad a împlinit ieri 30 de ani şi a activat în ultimii ani la Hoverla Ujgorod în prima ligă dn Ucraina.
    Răzvan Moldovan este un produs al Şcolii de Fotbal „Mihai Georgescu” şi are în CV echipele ACS Poli Timişoara, unde a evoluat într-un meci în Cupa României, şi Concordia Chiajna, unde a jucat pentru formaţia satelit a ilfovenilor. Este primul jucător ajuns la FC Bihor prin intermediul lui Mihai Giurgiu, finanţator şi preşedinte al clubului orădean. Altfel, la antrenamentele „roş-albaştrilor” participă şi atacantul junior Alexandru Talpoş (15 ani), revenit după probele de joc susţinute la Atalanta Bergamo.
    Teodor Biriş –bihon.ro

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE