More

    Lucrările pe drumul Mădăras – Tășnad au fost reluate

    drum-terebesti

    Chiar dacă nimeni nu mai spera, lucrările privind reabilitarea Drumului Județean Mădăras – Tășnad din județul Satu Mare au fost reluate vineri dimineață. Până în prezent a fost reabilitat tronsonul Tășnad – Cig și se părea că în acest an nu vor mai fi executate alte lucrări.

    Potrivit celor declarate de primarul comunei Terebești, Mariana Avorniciții, ieri dimineață muncitorii au reluat munca pentru tronsonul Gelu-Pișcari, aproximativ 10 km. Muncitorii au început să decoperteze asfaltul și în acest an se va ajunge până la fundația de piatră.

    Asfaltul nu va fi turnat în acest an pentru că nu sunt condiții optime. De asemenea, sunt șanse mari ca începând de luni să fie pornite și lucrările la tronsonul Mădăras – Gelu. Și în acest caz, asfaltul va fi turnat abia anul viitor, când timpul o va permite.

    Lucrările de reabilitare a acestui drum trebuiau să înceapă de foarte mult timp, amplasamentul fiind predat încă înainte de alegerile locale. Se pare că unele formalități au determinat întârzirea începerii acestor lucrări.

    Până în prezent a fost reabilitat integral tronsonul de drum cuprins între Tășnad și Cig, deși în faza inițială ara prevăzut că se va începe și de la Mădăras spre Tășnad. Între timp, drumul județean respectiv s-a degradat foarte mult. Mai mulți cetățeni din Mădăras și Gelu și-au exprimat profund nemulțumirea față de starea drumului și au amenințat că vor organiza o acțiune de protest prin blocarea acestuia.

    În Gelu, spre exemplu, este pentru prima dată în istoria acestui sat, când ulițele sunt asfaltate, grație unui proiect derulat de Primăria Terebești, în timp ce strada principală arată ca după un bombardament.
    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE