More

    Unirea Tășnad și Luceafărul Decebal joacă finala Cupei României

    maxim-godje

    Primele două clasate din Liga a 4-a de elite, Unirea Tășnad și Luceafărul Decebal, se vor întâlni sâmbătă în finala fazei județene a Cupei României. Cele două s-au calificat în ultimul act al competiției după victoriile la limită obținute miercuri în semifinale, 1-0 cu Energia Negrești și Crasna Moftin.

    Este practic o reeditare a meciului de sâmbătă din ultima etapă din elite, când la Tășnad proaspăta campioană, Unirea, i-a administrat Luceafărului un sec… 7-1. Acum elevii lui Cristi Popa și Cosmin Iuhas promit revanșa și vor să ducă în premieră cupa la Decebal.

    Legat de semifinalele de miercuri, la Dorolț, Unirea a muncit din greu pentru calificare. 1-0 cu Energia Negrești cu golul marcat de Cadar în minutul 55. Doar că Energia a dat o replică viguroasă, Ghiriti irosind ocazii importante iar în ultimul minut oșenii i-au reproșat centralului Neichi că a mutat un presupus henț din careu în afara suprafeței de pedeapsă iar în loc de penalty, Energia a beneficiat doar de o lovitură de la 17m.

    La meciul de la Dorolț l-am remarcat, printre puținii spectatori veniți la teren, și pe Marius Pașca, antrenorul celor de la Dumbrava Gâlgău. Acesta a venit să-și spioneze viitorul adversar din barajul de promovare în liga a 3-a. Iar după meci acesta ne-a declarat..”: Cred că avem șanse egale.Ne dorim și noi promovarea, avem promisiuni că vom fi susținuți financiar și în liga a 3-a!”.

    Pe stadionul Someșul, Luceafărul s-a desprins abia în minutul 78 după reușita lui Bob. Acesta a reluat cu capul o centrare venită dintr-un corner executat de Godje.

    Așadar știm finalistele, Luceafărul Decebal și Unirea Tășnad. Știm data finalei, sâmbătă 10 iunie, ora 17:30, şi ştim şi locul unde se dispută partida. La Tăşnad!

    P.S. Poate ar fi mai interesant ca din sezonul viitor Adunarea Generală a AJF să voteze ca meciurile din sferturile și semifinalele cupei să nu se mai joace pe teren neutru. Ci, conform tragerii la sorți, una dintre echipe să fie desemnată gazdă… Ne gândim că ar fi fost mai multă lume la Negrești sau Tășnad la un duel Energia-Luceafărul… Ori la Moftin sau Decebal…

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE