More

    Tot mai puţini participanţi la BAC

    bac

    Numărul elevilor care susțin Bacalaureatul în județul Satu Mare este în cădere liberă. Fenomenul este confirmat din plin de către datele statistice puse la dispoziție de către oficialii Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare.

    Statistici sugestive
    Astfel, un număr de 1.975 de elevi din judeţul Satu Mare s-au înscris pentru a susţine sesiunea de vară din acest an a Bacalaureatului. Cum numărul absolvenţilor de clasa a XII-a din acest an este de 2.345, rezultă că 370 dintre aceştia nu s-au înscris pentru a susţine examenul maturităţii. Anul trecut, din cei 3.350 de elevi care au terminat liceul, doar 2.660 de persoane s-au înscris pentru a susţine sesiunea de vară.

    Ieri, primul examen
    Ieri, 13 iunie, a început prima sesiune a examenului de Bacalaureat la care s-au înscris 1.722 de absolvenţi de liceu, prima probă fiind evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, anunţă Ministerul Educaţiei.

    Calendarul examenelor
    În intervalul 15-17 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă iar în perioada 21-24 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale. Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, programată între 27 iunie şi 1 iulie. Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, încep luni, 4 iulie, cu examenul la Limba şi literatura română.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE