More

    Ultimul clopoţel, sunetul unui nou început

    ultimul-clopotel-(2)

    Elevii claselor a VIII-a de la Şcoala „Grigore Moisil” au avut ieri festivitatea de absolvire, care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor. Ceremonia a fost una veselă şi colorată, sutele de persoane prezente umplând sala Casei de Cultură.

    În introducere, profesorul şi inspectorul şcolar Natalia Boloş a dorit să recite o poezie scrisă de Maria Vlas Botnaru, dedicată cu drag şi iubire tuturor profesorilor:

    „Către voi iarăși vin și mă simt o copilă,
    Voi, părinții de carte, de vis, de lumină,
    Mă dezghioc în mii de fraze, vă adun poezie,
    Vă îmbrac în cuvintele dulci, de-armonie.

    Croitori neobosiți de speranțe, de vise,
    Înălțați mănăstiri în pustiuri nescrise
    Și turnați cu iubire fiecărui copil
    Bunătate, căldură în destinul fragil.”

    Ca şi semn de recunoştinţă faţă de profesori şi părinţi, proaspeţii absolvenţi i-au încântat pe aceştia cu momente artistice deosebite. Interpretarea pianistică a unuia dintre elevi a umplut multe priviri din sală cu lacrimi, atât de bucurie, cât şi de melancolie. Totodată, interpretarea cântecului „Take me to church” de către trei eleve ale şcolii a uimit întreg auditoriul.

    Pe întreg parcursul festivităţii, absolvenţii încununaţi cu coroniţe de flori au stat pe scena Casei de Cultură, unde au fost ovaţionaţi minute în şir de către părinţi, prieteni şi profesori. Atât elevii, cât şi părinţii sau profesorii au fost vizibil emoţionaţi de momentele care s-au desfăşurat pe parcursul festivităţii.

    Ceremonia a fost printre cele mai reuşite de până acum, datorită momentelor pline de semnificaţie şi emoţie, dar şi datorită celor prezenţi, care au format o atmosferă impresionantă.

    Ioana Simion

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE