More

    Grindina a făcut ravagii în judeţ

    grindina01

    Grindina a dat mari bătăi de cap la mii de sătmăreni. Luni a căzut în cantităţi mari în zona Viile Satu Mare, Hodişa sau Socond, iar marţi le-a dat mari bătăi de cap celor care locuiesc în centrul şi vestul judeţului, de la Vetiş şi până la Carei sau Pişcolt. Pompierii au fost nevoiţi să intervină în mai multe cazuri de copaci căzuţi pe şosele sau chiar peste maşini.

    Marţi, zi neagră pentru careieni
    În municipiul Carei și în localitățile limitrofe a avut loc marţi, în două reprize, la ora 06.00 şi 11.00, căderi masive de grindină. Mai mulți careieni au imortalizat fenomenul. Autoritățile locale, împreună cu angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” Satu Mare, încearcă acum să inventarieze pagubele și să intervină acolo unde este cazul. Din păcate, mai mulți copaci au fost rupți și mai multe mașini avariate! Culturile agricole se pare că au fost calamitate!

    Luni, zi neagră pentru sătmărenii din centru şi sud
    Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru luni un cod portocaliu de vijelii pentru judeţul Satu Mare. Din păcate, în zona Viile Satu Mare, Hodișa, Medișa și Socond avertizarea s-a concretizat în ploaie torențială, vânt puternic și grindină. De altfel, grindina a fost de dimensiuni apreciabile, de câțiva centimetri în diametru.

    Pompierii au intervenit în mai multe cazuri
    Începând de vineri, de la ora 09:19, pe raza judeţului Satu Mare, în localităţile Satu Mare, Păulean, Unimăt şi Negreşti Oaş, echipajele de pompieri ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență ”Someș” Satu Mare au acționat în mai multe situaţii pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe autoturisme și pe carosabil. Pe parcursul acestor zile de manifestare a Codului Portocaliu de averse de ploi cu vânt, grindină şi descărcări electrice, pompierii au intervenit în cel puţin şase cazuri de copaci căzuți, un autoturism fiind avariat în urma vijeliilor. ”La momentul actual toate resursele sunt disponibile şi pregătite pentru alte eventuale intervenţii de acest gen, deoarece vremea se prezintă pe mai departe capricioasă, iar dispecerii preiau solicitările cetățenilor și depunem toate eforturile pentru gestionarea tuturor situațiilor de urgenţă”, se arată în poziția oficială a Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență ”Someș” Satu Mare. Deplasarea autospecialelor la solicitări s-a realizat în cel mai scurt timp posibil, iar pe parcursul acestor zile s-a menținut un contact permanent cu autoritățile locale pentru a fi cunoscută situația din teren.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE