More

    Tot Islanda… (EURO PUS LA COLT)

    13566116_1212076348825881_77098112_n

    Greu îmi vine să mă despart de subiectul venit din țara lui Fram. Islanda e pe buzele tuturor și cred că nu-i iubitor de fotbal să nu știe deja care-i treaba cu Skulassonii ăștia. Că au mai mulți vulcani pe insulă decât fotbaliști profesioniști, că al lor campionat de amatori, la fotbal e în plină desfășurare, că e capitala la Reijkjavik și multe alte curiozități… Măcar dacă am ieșit noi de la EURO să umblăm nițel pe hartă pentru o mică lecție de geografie…Ultima și cea mai tare lecție a venit odată cu publicarea audiențelor de după Islanda-Anglia.

    Conform datelor oficiale, 99,8% din televizoarele din Islanda erau date pe postul de televiziune care transmitea meciul! Din populaţia de 320 de mii de locuitori, doar 650 de televizoare au fost în momentul meciului pe alt program tv.

    La o comparație cu noi…la deschiderea Campionatului European, la meciul dintre Franţa şi România (2-1), ProTV a înregistrat 4.543.000 de telespectatori. 71% dintre cei care aveau televizoarele deschise se uitau pe ProTV! Bun, mai erau câțiva și pe Dolce sport, dar parcă totuși la noi se mai găsesc privitori de Kanal D, Antena 1 ori TVR era să zic, da acolo nu se mai uită nimeni nici când nu e meciul de deschidere de la EURO…

    Islandezii-s optimiști și acum vor să bată și Franța…Cred că spectatorii neutri le țin pumnii…Ar fi o și mai mare surpriză ca aceea când danezii au luat EURO 92 sau când grecii s-au impus în Portugalia 2004!

    În seara asta e Portugalia-Polonia. Primul sfert…Greu de dat un pronostic. Poate doar să mergem pe niște prelungiri…Ambele echipe și-au făcut onorabil treaba dar n-au entuziasmat…Sentimental aș merge cu portughezii , dar ce mă fac că nu-l iubesc pe Ronaldo.

    P. S. O poantă tare de pe facebook. Cică în Ungaria așa mare emulație s-a creat în jurul naționalei încât și băbuțele când se duc duminica la biserică scandează: RIA, RIA, SZENT MARIA!

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE