More

    Drumul Careiului, cea mai poluată zonă din Satu Mare

    drum-carei

    Municipiul Satu Mare este cel mai poluat oraș din județul Satu Mare. Și asta pentru că traficul rutier intens joacă un rol cu adevărat distructiv. Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare, cea mai poluată zonă din municipiul Satu Mare este Drumul Careiului, acolo unde s-a depășit grav nivelul de poluare admis.

    ”Din numărul total de 851 de determinări ale oxizilor de azot în cele patru puncte de prelevare, s-au obținut 39 de depășiri, numărul cel mai mare obținându-se la punctul de prelevare amplasat pe Drum Carei, valoarea maximă a depășirii fiind 184,54 µg/mc în luna aprilie 2015, față de 100 µg/mc admis de STAS 12574/87 , datorându-se traficului rutier”, se arată într-un raport al APM Satu Mare.

    Analizele probelor de sol recoltate din zone cu trafic intens arată că se depăşesc deseori valorile normale la metale grele, cupru , zinc, plumb , fier, cadmiu, crom. Aceste zone, cu trafic rutier intens, arată o acumulare crescută de metale grele. Lipsa nutrienţilor din sol sau concentraţia excesiv de mică a acestora împiedică creşterea vegetaţiei sau apar doar forme foarte rezistente la concentraţii crescute de metale. Conform Raportului privind starea factorilor de mediu în județul Satu Mare, nivelul poluării este considerabil mai ridicat în prezent decât acum zece ani!

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE