More

    Au început probele scrise la Bacalaureat! Primele emoții au trecut

    bac

    Ieri a avut loc prima probă scrisă la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016. Absolvenții clasei a XII-a au susținut ieri, așadar, proba scrisă la limba și literatura română. În județul Satu Mare, din cei 1.810 de elevi înscriși, au absentat 42. Pe de altă parte, din cei 514 elevi înscriși de la filiera teoretică, profilul uman și profilul pedagogic, au fost prezenți 504 candidați.

    La profilul Real, la subiectul I, candidații au primit un text la prima vedere din piesa de teatru „Madona” de Tudor Muşatescu. La subiectul II, elevii au avut de scris un text argumentativ despre rolul jocurilor pe calculator în viaţa tinerilor. La subiectul III candidații au trebuit să prezinte tema și viziunea despre lume într-un roman interbelic.

    La profilul Uman, la subiectul I, elevii au avut de rezolvat o serie de cerinţe din piesa de teatru „Citadela sfărâmată” a lui Horia Lovinescu, în timp ce la subiectul II, elevii au avut de realizat un text despre rolul lecturii în dezvoltarea personală. La subiectul al III-lea, au trebuit să caracterizeze un personaj dintr-un roman psihologic studiat.

    Elevii au început bacalaureatul cu dreptul, majoritatea fiind mulțumiți de subiectele pe care le-au primit. La ieșirea din clase, aceștia au mărturisit că probele la limba și literatura română au fost relativ simple și speră la note cât mai mari.

    În continuare vă prezentăm calendarul probelor scrise la Bacalaureat:

    5 iulie: Limba și literatura maternă – probă scrisă

    6 iulie: Proba obligatorie a profilului – probă scrisă

    8 iulie: Proba la alegere a profilului și specializării – probă scrisă

    12 iulie: Afișarea rezultatelor (până la ora 16.00)

    12 iulie: Depunerea contestațiilor (orele 16.00 – 20.00)

    13-15 iulie: Rezolvarea contestațiilor

    16 iulie: Afișarea rezultatelor finale.

    Ioana Simion

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE