More

    Sătmăreanca de nota 10!

    nota-10-ioana-roman

    Ioana Roman, elevă la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, este un elev model iar lucrul acesta este reflectat atât de către rezultatele obţinute în activităţile şcolare, cât şi cele extraşcolare.


    Un copil impecabil pe toată perioada ciclului primar şi gimnazial, pe care l-a terminat cu 10 şi cu premiul I în fiecare an, Ioana este mândria şcolii în care învaţă dar şi a părinţilor.

    Că veni vorba de părinţi, Ioana provine din gene bune, ea fiind fiica fostului inspector general al Inspectoratului Școlar Județean, Mariana Roman, iar tatăl Ioanei este fostul consilier local în municipiul Satu Mare, Radu Adrian Roman.

    “Examenul a fost destul de uşor în sensul că nu au fost capcane care să ne pună în dificultate. Cred că pentru a ajunge la nota 9 era accesibil pentru toată lumea, însă pentru a atinge nota maximă sunt de părere că a contat foarte mult şi munca din cei patru ani de gimnaziu. A fost o posibilitate de a-mi confirma munca din cei patru ani de şcoală“ susţine Ioana.

    Ioana este o perfecţionistă, lucru demonstrat şi de orele alocate studiului.

    “ Poate sună straniu dar mie chiar îmi place să studiez. De pildă când m-am calificat la faza naţională a Olimpiadei de matematică, învăţam şi câte 10 ore pe zi. Pentru examenul de Evaluare Naţională, am lăsat-o ceva mai moale şi am studiat doar vreo… cinci ore pe zi”, spune uşor amuzată Ioana.


    Marea dragoste – Matematica, dar şi Limba Română
    Ioana este îndrăgostită de Matematică dar şi de Limba Română, discipline unde anul acesta s-a calificat la fazele naţionale ale Olimpiadelor Şcolare.

    „De fapt m-am calificat în clasele a V-a, a VII-a şi a VIII-a la fazele naţionale ale Olimpiadei Şcolare atât la Matematică cât şi la Limba Română, însă cum ambele materii erau relativ apropiate ca dată de desfăşurare am ales Matematica. Este materia care-mi dezvoltă creativitatea şi viziunea către lume”. ne dezvăluie Ioana.

    Ioama-Roman2

    Cea mai bună performanţă a ei la Olimpiadă a fost medalia de bronz, obţinută anul acesta la Târgu Mureş.

    Cât priveşte Limba Română este o altă materie preferată de-a Ioanei.

    „ Ador să citesc atât din literatura română cât şi din cea străină. Simt o atracţie pentru muzicalitatea limbii şi atunci când scriu simt că mă exteriorizez”, explică Ioana.

     


    Adoră să cânte la pian, dar şi să joace tenis
    Atunci când are timp liber Ioana şi-l canalizează spre două activităţi care-i aduc multă relaxare. Vorbim aici despre cântatul la pian dar şi tenisul de câmp.

    „De pian m-am apucat recent, adică de vreo trei ani. Mi-a plăcut şi-mi place în continuare muzica clasică şi asta m-a făcut să încerc să cânt la un instrument pe care-l găsesc magic. Am învăţat să cânt la Palatul Copiilor sub îndrumarea doamnei profesoare Mariana Moga. Chiar am participat la câteva concursuri naţionale dedicate copiilor ca să nu mai spun că atunci când cânt la pian simt o mare linişte lăuntrică.” ne spune uşor emoţionată micuţa sătmăreancă.

    Ioana este şi o adeptă a mişcării în aer liber, motiv pentru care a ales să practice tenisul de câmp.

    „Fac tenis de pe la opt ani. N-am participat la nici un concurs însă cred că mă descurc destul de bine din moment ce îl bat pe tata de fiecare dată când jucăm împreună” spune amuzată Ioana.

    Preferata ei din tenis este Simona Halep în primul rând pentru că este o ambiţioasă, trăsătură care crede că o defineşte şi pe ea.

    Ioana-Roman3

    Ioana nu s-a gândit încă ce vrea să devină când va fi mare. Doreşte să urmeze pas cu pas fiecare moment important din viaţa ei. Deocamdată este indecisă dacă va continua liceul la Satu Mare sau la Bucureşti.

    „Stau încă în cumpănă dacă să mă înscriu la clasa de matematică-informatică de la Colegiul Mihai Eminescu sau la Colegiul Naţional Tudor Vianu, din Bucureşti. Urmează să facem un consiliu de familie şi în funcţie de ce vom hotărî acolo să fac următorul pas în viaţă.” încheie simpatica interlocutoare.

    Nicolae Ghişan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE