More

    Spadă copii / Argint pentru Ariana Nemeş la Naţionale

    spada

    La Bucureşti au continuat Campionatele Naţionale de scrimă rezervate copiilor.

    Astfel, duminică la 10-11 ani, Ariana Nemeş a terminat pe doi fiind învinsă în finală de Maria Stan.

    Ieri în proba de spadă rezervată fetiţelor de 8-9 ani sătmăreanca Ana Tomşa de la Clubul Sportiv a terminat pe poziţia a şasea fiind eliminată în sferturi de Daria Stănciulescu de la Stesial Bucureşti, scor 6-8.

    Rezultatul e considerat a fi unul foarte bun în condiţiile în care Ana a început să practice scrima abia din februarie în vreme ce adversarele ei au cel puţin un an în plus de pregătire. Iar pentru micuţa sătmăreancă a fost şi primul concurs important. La start au fost 30 de concurente, printre ele şi o altă sătmăreancă, de la LPS, Rebeca Pato ( loc 26).

    La masculin , CS Satu Mare prin Luca Gurza a reuşit să cucerească medalia de argint la spadă, cat. 10-11 ani. Pe tabloul de 8 l-a eliminat pe Rareş Marghescu (Engarde Bucureşti), scor 8-6, iar în semifinale a dispus de Ştefan Sita (CSS Constanţa), scor 8-6. În ultimul act s-a aflat faţă în faţă cu Andrei Popa (CSS Quarto) de care a fost învins cu 8-6. Din totalul de 44 de sportivi, alţi sătmăreni au terminat pe următoarele locuri: Marton Hiezinger (LPS Satu Mare) – 6, Anton Cîmpan (CS) – 18.

    Spadasinii sunt pregătiţi de Csiszar Francisc, Simona Surducan, Adrian Pop şi Nagy Lehel.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE