More

    Franța sau Germania? ( EURO pus la colț)

    ger

    Cum Portugalia-Țara Galilor s-a jucat după închiderea ediției tipărite, povestim abia mâine despre duelul Ronaldo-Bale…Acumîncercăm un pronostic la Franța-Germania. E clar nul dintre cele mai așteptate meciuri de la EURO. Țara gazdă vs Campioana lumii…Ce ți-ai putea dori mai mult?

    Nemții au ceva probleme de lot dar specialiștii avertizează că și într-o formulă schimbată față de sfertul cu Italia, trupa lui Low poate bate Franța. O echipă a Franței care a avut șansa unui culoar favorabil până-n careul de ași. Oamenii lui Deschamps s-au chinuit cu România, Albania, Irlanda. Au remizat cu Elveția și au oferit ceva spectacol doar cu Islanda. Pentru ei e primul meci adevărat de la EURO. Ultimul duel Franța-Germania s-a încheiat 2-0 dar atunci fotbalul a trecut pe plan secund din cauza atentatelor… Dacă e să vorbim de un duel din trecut dintre Franța și Germania parcă m-aș opri la semifinala de la Mondialul din 86. Franța venea după un meci nebun cu Brazilia câștigat la penalty-uri…În semifinale Platini & co , chiar dacă favoriți, aveau să piardă cu 2-0 în fața unei trupe în care Voller a fost vioara întâi…Și nemții cu Alofs, Rummenige, Matthaus si Brehme ar fi luat atunci titlul mondial dacă nu era unu pe numele lui MARADONA, la argentinieni.

    Azi aflăm numele selecționerului…Să fim serioși! Nici măcar un sobor de antrenori cu preafericitul Mourinho în frunte n-ar putea face minuni. Mai ales că Burleanu și oamenii pricopsiți la FRF par mai degrabă preocupați doar de imagine. Nimic la concret…doar ambalajul să fie colorat!. Stați că în 2020 cică ar trebui să organizăm și noi ceva meciuri prin România. S-a mișcat ceva? Dacă s-ar face un campionat mondial la machete de stadioane cred că am fi primii.Detașat. Ca-n cazul stadionului Olimpia.Dar despre subiectul EURO 2020 pe mâine…

    fra ger 1986

    Florin Mureșan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE