More

    Tinerii sătmăreni, următoarea bază a politicii româneşti

    facultate

    Se apropie perioada înscrierilor la universităţile din întreaga ţară. Mii de absolvenţi ai liceului, şi nu numai, sunt în căutarea facultăţii ideale pentru formarea lor profesională.

    Universitatea „Babeş- Bolyai”, cu extensia Facultăţii de Ştiinţe Politice Administrative şi ale Comunicării la Satu Mare, are ca şi scop pregătirea specialiştilor care vor ocupa poziţii cheie în sistemul administrativ românesc şi european. Eforturile Departamentului de Administraţie Publică se concentrează pe crearea unui mediu favorabil procesului de învăţare şi cercetare, spre realizarea unei colaborări permanente şi efective între studenţi şi specialiştii teoreticieni şi practicieni din cadrul facultăţii, dar şi din instituţiile publice.

    „Perioada de înscriere este între 18-23 iulie şi pune la dispoziţia viitorilor studenţi un număr de 50 de locuri la linia română, 50 de locuri la linia maghiară, respectiv 30 de locuri la învăţământul cu frecvenţă redusă. Locurile bugetate la linia maghiară sunt 14, la linia română sunt 18 locuri bugetate, iar celor care sunt admişi la învătământul la distanţă le vom oferi 30 de locuri, toate cu taxă. Cei care se înscriu la învăţământul la distanţă, potrivit noii politici a Universităţii „Babeş-Bolyai”, vor beneficia de o tabletă”, a declarat Şuta Ştefan, asistent universitar al facultăţii.

    Actele necesare pentru înscriere sunt următoarele: o scrisoare de motivaţie, anexa generată la preînscriere+fişa de înscriere, chitanţa care dovedeşte plata taxei de înscriere, adeverinţă sau diplomă de bacalaureat şi foaia matricolă.

    Toţi tinerii care îşi doresc să îmbunătăţească felul în care funcţionează comunităţile în care trăiesc sau doresc să se angajeze pe viitor în instituţiile administraţiei centrale şi locale, cât şi în instituţii ale Uniunii Europene, sunt aşteptaţi la înscrieri.
    Ioana Simion

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE