More

    Raul Crişan: “Parcă la Satu Mare timpul a stat în loc”

    crisan1

    Revenit acasă pentru o scurtă vacanţă, fostul fundaş de la Dinamo, Raul Crişan, a recunoscut cu amărăciune că în oraşul lui natal multe nu s-au prea schimbat. Nici în viaţa cotidiană şi nici în lumea fotbalului.

    “Parcă la Satu Mare timpul a stat în loc “ a spus fundaşul care, pe vremea junioratului, la Someşul Satu Mare, era considerat mult mai talentat ca şi Florin Gardoş.

    Raul a ţinut să-şi viziteze foştii colegi şi joi după amiază a trecut pe la stadionul Olimpia.

    “Nu ştiu prea multe despre meciurile din liga a 2-a de aici dar din ce văd la stadion parcă e mai rău ca pe vremea când jucam la Satu Mare. Rămân la părerea mea că liga a 5-a din Germania unde joc eu e comparabilă ca nivel cu liga a 2-a de aici. Nu vorbim de condiţii care sunt net superioare în Germania” ne-a mărturisit Raul Crişan care e legitimat la TSV Ilshofen. Crişan e apreciat la echipa lui , la care a jucat meci de meci şi cu care la finalul sezonului a terminat pe locul cinci. Pentru sezonul următor se fac planuri chiar de promovare la Ilshofen.

    “Un lucru mă nemulţumeşte puţin . Stau cam la 60 km şi e mai obositor cu naveta mai ales că am şi loc de muncă pe lângă fotbal. Acum am primit o ofertă de a reveni la Ansbach, trupă ce a promovat în liga a 4-a dar deocamdată nu sunt hotărât asupra deciziei” a mai spus Raul Crişan.

    Acesta pare hotărât să rămână definitiv în Germania şi spune că se gândeşte chiar la o carieră de antrenor şi că a început deja munca la grupele de copii.

    Legat de perioada de la Someşul , Crişan recunoaşte că regretă că atunci nu au fost posibilităţi financiare de a menţine echipa la un nivel bun. “La ce lot aveam cred că ne puteam bate la primele locuri şi în liga a 2-a. A fost o perioadă de care îmi voi aminti mereu cu drag” a mai spus Raul Crişan.

    Interviul cu fundaşul sătmărean va putea fi urmărit luni seara în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.
    Povestea lui Crişan,
    în Germania

    Acum aproximativ patru ani, fundaşul sătmărean în vârstă de 28 de ani a renunţat la fotbalul românesc şi a luat calea străinătăţii. Cu ajutorul unor prieteni din Germania, Raul Crişan a ajuns să joace pentru 1. FC Zandt, o grupare semi-profesionistă din Liga a VI-a!
    După un an, Raul Crişan a ajuns la SpVgg Ansbach. Anul trecut Crişan s-a transferat la TSV Ilshofen (în landul Baden Wutemberg, undeva lângă Stuttgart), la o formaţie care a terminat sezonul de Liga a V-a, pe locul cinci şi cu care doreşte să promoveze la anul!

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE