More

    Începe nebunia în vămi

    petea01

    Prin vămile Petea şi Urziceni se simte deja afluxul românilor stabiliţi în străinătate, care se reîntorc în ţară pentru a-şi petrece concediul de vară. De altfel, ieri a fost coadă în Vama Petea.

    Deşi poliţiştii de frontieră s-au pregătit din timp pentru a evita aglomeraţiile în vămi, n-a fost nevoie de eforturi prea mari pentru a fluidiza traficul. În Vama Petea s-a lucrat pe două benzi pe sensul de intrare în ţară. Totuşi, poliţiştii de frontieră se aşteaptă în aceste zile chiar la blocaje. În condiţiile în care numărul românilor care revin în ţară a crescut cu 50% în acest an de Paşte faţă de anul trecut. „În perioada Sărbătorilor Pascale, traficul prin punctele de trecere a frontierei s-a menţinut la valori ridicate, fiind înregistrată o creştere cu 50% faţă de perioada similară a anului trecut. Cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate la frontiera de vest, însă, în urma gestionării situaţiei prin dispunerea unor măsuri imediate de fluidizare, media timpilor de așteptare la frontieră s-a încadrat în valorile normale pentru această perioadă”, susţine conducerea Poliţiei de Frontieră.

    Stranierii sunt aşteptaţi cu sufletul la gură de către familii şi nu numai. Banii lor vor da un uşor avânt economiei locale. La fel se întâmplă şi în judeţul Satu Mare. Casele de schimb valutar abia aşteaptă să ruleze sumele în euro schimbate în lei de stranieri. Firmele care vând materiale de construcţii se aşteaptă la comenzi importante din partea stranierilor sătmăreni care au început să-şi construiască locuinţe din banii câştigaţi cu greu în străinătate. Banii lor vor da un uşor avânt atât comerţului cât şi alimentaţiei publice din judeţul Satu Mare.
    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE