More

    Trafic îngreunat pe Podul Decebal

    pod-decebal02

    Firma care se ocupă de reabilitarea Podului Decebal a decis ieri închiderea unui întreg sens de circulație pentru a reabilita suprafața de rulare. Măsura și-a arătat deja efectele, fiind formate cozi de sute de metri pe străzile adiacente Podului Decebal.

    Zeci de minute de așteptare
    Probleme majore au întâmpinat sătmărenii care locuiesc în partea stângă a râului Someș, în cartierele Micro 17, Carpați I și Carpați II. Dacă până acum aceștia aveau nevoie de circa cinci minute pentru a ajunge în partea dreaptă a Someșului, ieri au avut nevoie de peste o jumătate de oră. Probleme la fel de mari au fost întâmpinate și după-amiaza, atunci când sătmărenii au traversat Podul Decebal spre casele lor. Concret, spre partea stângă a Someșului.

    Lucrările vor dura zece săptămâni
    Din câte se pare, lucrările vor dura cel puțin până în 15 septembrie. Practic, pe fiecare sens se va lucra cel puțin cinci săptămâni, ceea ce face ca asfaltul să fie reabilitat în cel puțin zece săptămâni. La care se adaugă și lucrările la partea de urcare, executate în prezent.

    Ce înseamnă reabilitarea
    Reabilitarea Podului Decebal presupune realizarea de lucrări de refacere și consolidare a structurii de rezistență, lucrări de montare hidroizolație, rosturi și guri de scurgere noi, refacere parapeți pietonali și scări de acces pietonale, montare borduri înalte, reparații cu mortare speciale și protecția anticorozivă a tuturor suprafețelor atât de metal cât și de beton și lucrări de modernizare a sistemului de iluminat stradal.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE