More

    Rămas bun, prieten drag!

    inmormantare2

    Dr. Liviu Dragoş, fostul deputat PNL de Satu Mare, a fost condus ieri (n.r. marti) pe ultimul drum. Mâhnite profund, sute de persoane, din întreaga ţară, au participat la înmormântarea acestuia.

    Liviu Dragoş a fost unul dintre cei mai îndrăgiţi medici sătmăreni. Acesta îşi trata fiecare pacient cu acelaşi devotament şi compasiune. Până în ultima clipă a vieţii sale, acesta şi-a păstrat credinţa în vocaţia pe care o avea, aceea de a fi, în primul rând, om pentru oameni.

    inmormantare
    Ceea ce este cu adevărat esenţa vieţii, Liviu Dragoş a ştiut dintotdeauna. Pentru acesta, familia, prietenia şi iubirea faţă de semeni era ţelul prioritar. Acest lucru s-a văzut în numărul mare de persoane care, cu durere în suflet, au participat la tristul eveniment.

    Pentru soţia şi copiii acestuia ziua de ieri a fost cea mai cumplită. Aceştia, cu lacrimi în ochi şi imensă durere în suflet, au stat la căpătâiul tatălui, respectiv al soţului, până în momentul în care trupul acestuia a fost îngropat.

    La înmormântare au fost prezenţi atât prieteni, cât şi oameni din domeniul în care acesta a lucrat. Prefectul Radu Bud, parlamentarii sătmăreni Ovidiu Silaghi, Romeo Nicoară, Erdei D. Istvan, fostul președinte al Consiliului Județean, Csehi Arpad, actualul președinte, Pataki Csaba, fostul primar al municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, reprezentanți sătmăreni ai Partidului Național Liberal sau foști colegi de la Casa de Asigurări de Sănătate, sunt câţiva dintre cei care au venit să îşi ia rămas bun de la bunul lor prieten.

    După absolvirea Institutului de Medicină din Cluj Napoca, Liviu Dragoș a început prin a fi medic stagiar la Turț, apoi a fost ani de zile medic de urgență la Spitalul Județean Satu Mare. A fost unul dintre fondatorii organizației județene a Partidului Național Liberal, a cărei conducere a deținut-o din 1993 până în 2002. Între anii 1996-2000 și 2000-2004, Liviu Dragoș a fost deputat liberal de Satu Mare și, în calitate de vicepreședinte al Comisiei de sănătate și familie, a fost unul dintre cei puțini care au gândit, inițiat și susținut Legea asigurărilor de sănătate care reglementează și astăzi acest domeniu. După renunțarea la activitatea parlamentară, Liviu Dragoș a îndeplinit funcția de director al Casei de Asigurări de Sănătate Satu Mare în perioada 2005-2009, iar apoi s-a întors, discret și pasionat, acolo unde îi plăcea cel mai mult, adică printre oamenii simpli și pentru ei, în calitate de medic de familie.

    Înmormântarea a avut loc la Cimitirul greco-catolic de lângă Gară, slujba fiind oficiată de protopopul greco-catolic de Satu Mare, Dumitru Roman, împreună cu alţi trei preoţi.

    Ioana Simion

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE