More

    Înghesuială la buletine!

    buletine

    Întoarcerea românilor plecaţi în străinătate nu provoacă aglomeraţie numai în vamă. Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Satu Mare este, de asemenea, plină de oameni în fiecare zi. Majoritatea dintre cei care se întorc acasă îşi fac drum şi către ghişeele de eliberare a actelor de identitate.

    „În această perioadă, numărul solicitărilor pentru eliberarea actelor de identitate, în regim de urgenţă, a crescut substanţial. Acest lucru se datorează faptului că ne aflăm în perioada în care cetăţenii români, care sunt plecaţi în străinătate, se întorc în ţară ca să îşi facă actele de identitate. De la un număr de 50-60 de cereri pe zi, numărul solicitărilor pentru eliberarea actelor de identitate a crescut la peste 100, iar cererile pentru eliberarea acestora în regim de urgenţă a crescut la peste 30 pe zi”, a declarat Crina Radu, șeful Serviciului de Evidență a Persoanelor și Ghișeu Unic.

    Pentru eficientizarea depunerii cererilor la ghişeul de eliberare a actelor de identitate, reamintim cetăţenilor că se pot programa online pe site-ul Primăriei Satu Mare, în cadrul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor. Programarea se poate face cu o zi, sau mai repede, înainte de a se prezenta la ghişeu.
    „Este mult mai simplu pentru cetăţeni deoarece astfel evită să stea la rând ore întregi. Reamintim faptul că avem amenajat un ghişeu special pentru programările făcute online”, a mai adăugat Crina Radu, șeful Serviciului de Evidență a Persoanelor și Ghișeu Unic.
    Ioana Simion

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE