More

    Liga a 2-a / Au rămas 23 de echipe…

    uta-batrana-doamna-dunarea-calarasi-7

    ACS Poli Timişoara nu va evolua în campionatul Ligii 2 în noul sezon, ci va continua tot în Liga 1, însă va începe cu o penalizare de 14 puncte: 6 puncte pentru că nu a îndeplinit condiţiile de licenţiere şi 8 puncte pentru că nu a întrunit baremul prevăzut de către regulament. “Este o situaţie nefericită. Trebuie să analizăm soluţii pentru evitarea acestor momente pe viitor. În plus, cred că este necesară modificarea regulamentului, astfel încât echipele aflate în insolvenţă să nu poată evolua în prima ligă de fotbal”, a adăugat Justin Ştefan, oficial FRF.

    În această situaţie, pentru noul sezon al Ligii 2, ediţia 2016/2017, au rămas cu cereri de participare 23 de echipe, potrivit declaraţiilor oferite pentru Liga 2.ro de Auraş Braşoveanu, unul dintre cei doi reprezentanţi ai cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF: Dunărea Călăraşi, Dacia Unirea Brăila, SC Bacău, Farul Constanţa, FC Academica Clinceni, UTA Bătrâna Doamnă, Chindia Târgovişte, CS Mioveni, FC Braşov, FCM Baia Mare, CS Baloteşti, ACS Berceni, CSM Râmnicu Vâlcea, Şoimii Pâncota, Olimpia Satu Mare, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Juventus Bucureşti, CS Afumaţi, ASU Poli Timişoara, Luceafărul Oradea, Foresta Suceava (fosta Rapid CFR Suceava), Unirea Tărlungeni şi Metalul Reşiţa.

    Noul campionat al eşalonului secund ar trebui să debuteze pe 30 iulie cu un număr total de 22 de echipe. Totuşi, startul sezonului ar putea fi amânat din cauza multelor probleme în care se află cluburile şi în situaţia în care peste 50 la sută dintre echipele care vor juca în noul sezon vor solicita acest lucru.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE