More

    Eveniment / Când Biserica iese din… biserică!

    dieceza

    Sâmbătă a avut loc prima ediție a ”Zilei Diecezei Romano-Catolice Satu Mare”. Această sărbătoare, desfășurată pentru prima dată în municipiul Satu Mare, a fost dedicată tuturor credincioșilor din protopopiatele diecezei. Evenimentul a avut loc în Grădina Romei din Satu Mare.

    Pe platoul din Grădina Romei a fost amplasată o scenă pe care, întreaga zi, s-au desfășurat momente artistice. Pe scenă au evoluat grupuri de fanfară, coruri bisericești, dar și conferința publică a renumitului actor maghiar Eperjes Karoly, iar în final concertul formației Eucharist din Ungaria.

    Nu au lipsit corturile de prezentare, în care fiecare parohie, ordin călugăresc, comunitate și organizație catolică, respectiv birou al Episcopiei au avut ocazia să își prezinte munca de zi cu zi.

    ”Cred că e foarte important ca Biserica Catolică, Biserica Romano-Catolică Satu Mare să iasă în stradă, aşa cum Papa Francisc a cerut să ieşim din biserici, în aşa fel încât să dăm mărturie că suntem o comunitate care crede în învierea lui Cristos. Lumea este binevenită, multe dintre corturi sunte pregătite cu propuneri foarte creative, apoi există foarte multă hrană pentru suflet, un ştrudli, o plimbare, se poate face o îngemănare foarte frumoasă între o plimbare bună sâmbătă după-amiază, ceva pentru suflet şi ceva pentru trup”, a spus părintele Iulian Budău.

    Evenimentul s-a bucurat de un real succes , sute de sătmăreni petrecând o zi deosebită alături de marea familie catolică din județ.
    Ioana Simion

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE