More

    Primăria cere urgentarea lucrărilor la Podul Decebal

    kereskenyi-gabor

    Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a fost ieri dimineață în vizită la șantierul de pe Podul Decebal. Edilul șef sătmărean a realizat faptul că nu are nicio pârghie legală pentru a urgenta lucrările, cu toate că acestea sunt în întârziere, conform specialiștilor din administrația locală.

    Vizită la prima oră
    Edilul șef sătmărean a vizitat ieri șantierul de pe Podul Decebal și nu a părut foarte fericit de ce a văzut. ”Ieri am sosit noaptea târziu din Bucureşti unde am reprezentat orașul la Reuniunea Asociației Municipiilor din România. Astăzi, la ora 08.00, am început ziua de lucru pe șantierul de pe podul Decebal. Am moștenit acest contract, nu am altă posibilitate legală decât să cer urgentarea lucrărilor și cu vizite regulate să le sensibilizez: sătmărenii cer reparația sigură și rapidă a podului!”, a spus Kereskenyi Gabor.

    Firma are întârzieri
    Specialiștii din cadrul Primăriei municipiului Satu Mare au recunoscut că lucrările de reabilitare a Podului Decebal sunt întârziate. ”Firma are mici întârzieri! Nu a terminat încă nici curățarea podului. Deja de două săptămâni tot curăță podul, ceea ce e cam mult, din punctul meu de vedere. După promisiunile lor, azi vor pune șapa de egalizare. În această după-masă. Iar săptămâna viitoare vor lucra la hidroizolarea podului”, a spus Szucs Zsigmond.

    Executantul acuză nereguli la proiect
    Reprezentanții societății SC DRUM INSERV SRL au afirmat că în urma decapării asfaltului au constatat anumite diferențe pe teren față de proiectul elaborat de proiectant. Pentru rezolvarea problemelor constatate a solicitat soluții tehnice de la proiectantul lucrării. Printre problemele ridicate de executant se numără următoarele: inexistența vutei lângă grinda parapet; existența unor denivelări mari în tablierul podului; existența umpluturii de piatră într-o anumită zonă deși în proiect era prevăzut placa de beton; demontarea cablurilor de pe stâlpi nu era prevăzută; existența unor crăpături în placa de suprabetonare.

    Ce lucrări se vor face
    Lucrarea are o valoare de 7.700.666,19 lei, la care se adaugă TVA și cuprind următoarele categorii de lucrări: Decaparea carosabilului podului până la placa de suprabetonare; îndepărtarea trotuarelor; executarea unei șape de egalizare; executarea unui strat de hidroizolație; turnarea straturilor de asfalt pe carosabil; montarea bordurilor; montarea tubulaturilor de protecție a cablelor în trotuar; executarea trotuarelor; schimbarea stâlpilor de iluminat și a corpurilor de iluminat; recondiționarea balustrăzilor; lucrări de reparații la intradosul podului; lucrări de reparații la carosabil și trotuare la rampe de acces și la bretele de racord; semnalizare rutieră orizontală și verticală; lucrări de curățire și vopsire conducte și lucrări de protejare cablaj electric și de telecomunicații.

    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE