More

    Lipsă de interes pentru alimentele venite de la UE

    spas3

    Viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher, alături de directorul executiv al Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare, Doina Văsuț, au efectuat ieri o vizită de lucru la depozitul de produse alimentare situat pe strada Jiului. Cu această ocazie, autoritățile fac un apel către sătmărenii nevoiași să vină să își ridice alimentele comunitare!

    Interes foarte redus
    În urma vizitei efectuate în vederea analizării stadiului în care se află procesul de distribuție a produselor alimentare, după trei săptămâni de la debutul acestuia s-a constatat un interes scăzut din partea cetățenilor municipiului cu venituri cuprinse între 0 și 450 lei net/persoană, deși procedura de preluare a cererilor însoțite de documentația aferentă a debutat la data de 25 iulie, după primele două zile de preluare un număr de doar 40 cereri fiind înregistrate.

    Apel al Primăriei
    Viceprimarul Doina Feher a făcut un apel către toți cetățenii care se încadrează în acestă categorie socială pentru a se prezenta în vederea ridicării alimentelor, la nivelul muncipiului Satu Mare, fiind disponibile un număr suplimentar de aproximativ 3.000 de porții de produse. ”Dintre cei 6.608 beneficiari aflați pe liste, doar 3.500 și-au ridicat, din 25 iunie până în prezent, alimentele comunitare. Lipsa aceasta de interes mă dezamăgește. Pentru că toată lumea vine și spune că au nevoie de ajutor din partea Primăriei, dar în momentul în care există ajutoare nu vin să și le ridice. Pe lângă acești beneficiari, mai dispunem de ajutoare alimentare pentru circa 3.000 de sătmăreni pe care-i așteptăm. Aș face un apel pe această cale către cetățenii municipiului Satu Mare să vină să se înscrie pentru a primi aceste ajutoare alimentare”, a declarat viceprimarul Doina Feher.

    Condiții pentru a deveni beneficiar
    Pentru a putea beneficia de produse alimentare persoanele singure sau membrii familiilor vor întocmi un dosar care va cuprinde următoarele documente: Copii ale cărţilor/buletinelor de identitate pentru membrii familiei; Copii certificate de naştere copii; Certificat de căsătorie; Adeverinţă de venit cuprinzând salariul net din luna anterioară depunerii cererii; Alte acte care atestă venitul net realizat în luna anterioară depunerii cererii: taloane cupoane alocaţii, indemnizaţii, etc. În urma depunerii documentaţiei reprezentanţii Serviciului Public de Asistenţă Socială Satu Mare vor elabora o anchetă socială, iar dreptul se va acorda pe baza dispoziţiei primarului municipiului într-o perioadă care va fi comunicată beneficiarilor la momentul respectiv.

    Statistici sugestive
    Referitor la stadiul actual al distribuirii, până în prezent un număr de aproximativ 3.500 de beneficiari au ridicat produsele din totalul de 6.608 aflaţi pe listele inițiale. În condițiile rămânerii unui excedent de produse alimentare după distribuirea pentru beneficiarii aflați pe listele inițiale și pentru categoria nouă de beneficiari, după o eventuală compensare a cantităților de produse alimentare între Primăria Municipiului Satu Mare și primăriile cu solicitări neacoperite, excedentul de alimente va fi distribuit pe liste suplimentare beneficiarilor care figurează pe lista inițială.

    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE