More

    Inaugurarea Monumentului Motocicliștilor Decedați

    moto1

    Pentru sute de motocicliști, destinaţia de sâmbătă a fost Viile Satu Mare, și asta pentru că acolo, la Cimitirul Greco-Catolic, a avut loc ceremonia de inaugurare a Monumentului Motocicliștilor Decedați.

    Proiectul a început în urmă cu patru ani însă la Satu Mare nu au primit sprijinul necesar, iar printr-o întâmplare fericită au ajuns în Viile Satu Mare. Preotul greco-catolic din localitate le-a întins o mână de ajutor și i-a ajutat cu spaţiul. Monumentul care a fost inaugurat sâmbătă a fost realizat de Asociația Eagle Bikers, în proporție de 90-95% prin forțe proprii plus câteva ajutoare și sponsorizări.

    Mersul cu motocicleta nu este la îndemâna oricui, însă cei care practică asta nu ar schimba cu altceva această pasiune pentru nimic în lume.

    “Eu am venit din Baia Mare pentru acest eveniment. Suntem foarte mulţi şi asta este bine, aşa suntem de fiecare dată, suntem foarte uniţi şi ne sprijinim reciproc” a declarat un băimărean.

    “Între orele 12.45 -13.45 sute de motocicliști veniți din toată țara și din străinătate ne-am întâlnit în Piața 25 Octombrie. În jurul orei 14.00 a avut loc un marș pe unele străzi din municipiul Satu Mare pe un traseu prestabilit și avizat de Poliția Rutieră iar pe urmă cu toții ne-am îndreptat spre Viile Satu Mare. Inaugurarea s-a desfăşurat de la ora 15.00 și a fost o sfinţire bilingvă, atât în limba română, cât și în limba maghiară. La final toți cei prezenți au fost invitați pe terenul de fotbal din Viile Satu Mare la bogracs, babgulyaș și la grătare” a declarat Alexandru Wolf, vicepreședintele Asociaţiei Eagle Bikers.

    La ceremonia de inaugurare au participat şi oficialităţi sătmărene. Primarul Kereskenyi Gabor şi subprefectul Altfatter Tamas au precizat că este important să ne amintim şi de cei plecaţi dintre noi şi probabil că acest monument închinat motocicliştilor decedaţi este unic în ţară.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE