More

    Școala a început cu bine în Sătmar!

    inceput-scoala

    După o lungă și frumoasă vacanță, elevii sătmăreni s-au întors, de ieri, pe băncile școlilor. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare, pentru anul școlar 2016-2017, în județ sunt înscriși 53.834 de elevi și preșcolari. Ieri, dis-de-dimineață, Sătmarul a prins viață, străzile au fost pline de elevi, de toate vârstele, care împreună cu părinții sau bunicii s-au îndreptat cu pași entuziaști către școală.

    Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, festivitate de excepție
    Festivitatea de deschidere a noului an școlar a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” a fost, ca în fiecare an, una de excepție. Dis-de-dimineață, curtea colegiului a răsunat de muzică şi s-a creat o atmosferă numai bună pentru un nou început. Alături de elevii colegiului au fost prezenți și absolvenții acestuia, care cu emoție au venit pentru a lua parte la festivitatea de deschidere a noului an școlar și pentru a le transmite celor care le calcă pe urme să continue cu aceleași rezultate deosebite, pentru a duce renumele colegiului mai departe. Sute de elevi, alături de părinți sau bunici, au luat parte la festivitatea de deschidere a anului școlar 2016-2017, care a fost condusă de Nicoleta Cherecheș, directorul adjunct al colegiului. Aceasta a avut numai cuvinte de laudă la adresa absolvenților colegiului, dar și multe cuvinte de încurajare pentru bobocii claselor a V-a și a IX-a, cărora le-a sugerat să o ia pe drumul perseverenței și al studiului aprofundat.

    Școala ”Grigore Moisil” a început noul an cu multe zâmbete și bucurie
    Școala Gimnazială ”Grigore Moisil”, din municipiul Satu Mare, a avut o festivitate veselă, la baza căreia au stat zâmbetele și lacrimile de fericire. Părintele Cristian Boloș a fost cel care a luat cuvântul prima dată, acesta binecuvântând, printr-o rugăciune, noul an școlar, după care le-a transmis elevilor cuvinte de încurajare și sprijin.

    Prefectul Radu Bud, absolvent al acestei școli, a fost prezent la deschidere și, cu emoție, a transmis un frumos mesaj micuților elevi.

    “Pentru toți, e ziua în care, prin școală, devenim mai buni și adăugăm o treaptă desăvârșirii personale. Pentru că, până la urmă, școala e cea care ne definește și ne rafinează atât în viața personală, cât și în carieră și relațiile interumane. E un nou început pentru corpul profesoral, unul din cele mai performante și apreciate din municipiul Satu Mare. Menirea dumneavoastră ca dascăli se împlinește aici, iar alături de părinți faceți din acești copii mândria noastră. Dragi elevi, faceți urechile mari și lăsați-vă ochii deschiși larg, puneți-vă mintea să zboare, lăsați-vă purtați în lumile deschise de profesori și provocați-i să le descopere pe ale voastre, dar și cutezați a deschide singuri ușile cunoașterii! Pentru că această țară și viitorul nostru vă aparține, vă doresc sa umpleți paginile cataloagelor cu rezultate de care voi și profesorii voștri să fiți mândri! Mult succes tuturor în anul școlar 2016/2017!”, a spus prefectul Radu Bud.

    Directorul școlii, Claudiu Mondici, a fost cel care a condus festivitatea de deschidere a anului școlar 2016-2017, vizibil emoționat, acesta s-a bucurat extrem de mult la vederea curții pline de copilași veseli și entuziasmați. Cei mai emoționați dintre cei mici au fost elevii claselor pregătitoare, care cu greu s-au desprins de părinți sau bunici, însă, o dată cu întâlnirea frumoaselor și blândelor doamne învățătoare, aceștia au pășit mai cu încredere în sălile de clasă.

    Cu încredere înainte
    Tinerețea și veselia au făcut legea, ieri, pe străzile Sătmarului. Miile de elevi, însoțiți de părinți sau bunici, au creat o atmosferă deosebită în oraș. De acum rămâne doar ca atât cei mici, cât și cei care se apropie de finalul școlii să rămână perseverenți și să-și continue studiile cu dorința de a cunoaște și de a se dezvolta.

    Ioana Simion

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE