More

    Liviu Dragnea, dă asigurări în Parlament că actul de guvernare nu se va face la partid

    dragnea

    Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri, la dezbaterile generale ce preced votul de învestitură pentru Guvernul Grindeanu, că actul de guvernare nu se va face ‘’la partid’’, dar că PSD şi ALDE vor ‘’urmări cu cea mai mare exigenţă’’ ca programul celor două partide să fie pus în aplicare.

    Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, cu aceeași ocazie, că România va fi din nou condusă de un Executiv legitim, urmând să înceteze starea de suspendare a democraţiei din perioada guvernării tehnocrate. „Azi, prin votul Parlamentului, încetează de fapt starea de suspendare a democraţiei în care România s-a aflat în perioada guvernării tehnocrate. După un aproape un an, România va fi din nou condusă din nou de un Executiv legitim, născut din alegeri, un Executiv care se sprijină pe un vot popular şi care are sprijinul unei coaliţii parlamentare solide”, a spus Dragnea.

    El a susţinut că România are şansa azi de a porni pe un drum nou, care să ducă în cel mai scurt timp posibil la creştere economică reală şi sustenabilă.

    Liderul PSD a mai spus că a învăţat că mai importantă decât victoria este gestionarea acesteia, el menţionând că acesta este motivul pentru care se votează un nou Cabinet şi nu suspendarea preşedintelui.’’Pentru orice lider politic e foarte important să obţină victoria în alegeri. Dar am învăţat însă în aceste zile că mai important decât obţinerea victoriei în sine este modul în care vei gestiona aceasta victorie. Şi din acest motiv astăzi votăm în Parlament învestirea unui nou Guvern şi nu suspendarea unui preşedinte’’, a spus Dragnea.

    ‘’Vom urmări cu cea mare exigenţă actul de guvernare’’, a mai spus liderul PSD în plen, dând asigurări că actul de guvernare nu se va face la partid. El a adăugat că premierul şi miniştrii vor avea toată libertatea de a lua decizii atâta timp cât vor îndeplini la virgulă programul PSD-ALDE.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE