More

    Cod galben de viscol în 12 județe

    Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis joi o atenționare de viscol pentru 12 județe din estul și sudul țării, valabilă de vineri seara până sâmbătă dimineața. Județele atenționate sunt: Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Teleorman, Constanța, Ilfov și Călărași. Potrivit ANM, în intervalul 6 ianuarie, ora 20:00 — 7 ianuarie, ora 10:00, în Dobrogea, Bărăgan și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge moderat cantitativ, vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze de 50 — 55 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, temporar viscolind și spulberând zăpada.

    Meteorologii precizează că unele intensificări ale vântului vor fi și în sud-vestul Olteniei, spulberând trecător zăpada depusă anterior.

    De asemenea, începând de vineri, 6 ianuarie și până la începutul săptămânii viitoare, în cea mai mare parte a țării vremea va fi geroasă atât noaptea, cât și ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între – 25 și -15 grade. În funcție de evoluția meteorologică, ANM va actualiza această atenționare.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE