More

    Posibile strategii pentru „înfrângerea inamicului prin înşelăciune…”

    În luna decembrie 2016 a fost publicat un nou număr al revistei EROII NEAMULUI, sub coordonarea redactorului col.(r) VOICU ŞICHET. „EROII NEAMULUI este o revistă de cultură şi educaţie patriotică, apolitică şi neguvernamentală editată trimestrial de Asociaţia Civică TEMPORA Satu Mare şi Asociaţia Naţională Cultul Eroilor REGINA MARIA – filiala Satu Mare, în colaborare cu Muzeul Judeţean Satu Mare”. Acest număr al revistei cuprinde articole semnate de oameni de cultură, care surprind măreţia marilor evenimente istorice, dar şi modul în care adevăraţii români ştiu să-şi cinstească eroii neamului. Flacăra vie a conştiinţei naţionale dăinuie prin intermediul acestor patrioţi români, care scot în evidenţă, în articolele lor, momente memorabile din Istoria României. Aceste articole-document sunt adevărate replici pertinente adresate tuturor acelora care încă mai încearcă să deformeze adevărul istoric, dar şi veritabile lecţii de istorie.

    În paginile revistei EROII NEAMULUI am găsit un articol intitulat „ Ministerul condus cândva de Spiru Haret şi de Mircea Maliţa…” semnat de dr.ing. Luminiţa Cornelia Zugravu. În deschiderea acestui articol, sunt trecute nişte informaţii, care se pretează, în mare parte, cu situaţia actuală din ţara noastră. Dacă se încumetă cititorul să demareze o analiză comparată, acesta va constata că multe din ideile respective parcă ar fi fost adaptate şi în contemporaneitate.

    Iată cum începe acest articol: „ Ideile generalului chinez Sun Tzu, părinte al ştiinţei militare ( sec.IV, î.Hr.), sunt regăsite în „politica Bruxelului”, pentru România: Arta supremă a războiului este înfrângerea inamicului, prin înşelătorie, fără luptă, astfel: 1. Discreditaţi tot ceea ce merge bine în ţara inamicului. 2. Implicaţi reprezentanţii claselor conducătoare ale ţării inamice în afaceri dubioase. Distrugeţi-le reputaţia şi, la momentul potrivit, supuneţi-i dispreţului propriilor concetăţeni. 3. Utilizaţi creaturile cele mai ticăloase şi mai abjecte. 4. Răspândiţi discordia şi conflictele între cetăţenii ţărilor ostile. Întărâtaţi-i pe tineri contra bătrânilor. 5. Ridiculizaţi tradiţiile adversarilor. Discreditaţi-le luminătorii de conştiinţă. 6 Induceţi în eroare inamicul, spe a-l conduce la temporizare şi neglijenţă, apoi avansaţi cu repeziciune. 7. Perturbaţi, prin orice mijloace, intendenţa, aprovizionarea şi funcţionarea armatei inamicului. 8 Slăbiţi voinţa luptătorilor inamici prin cântece şi melodii senzuale. 9. Daţi inamicului fete şi băieţi pentru a-i lua minţile, dar şi jad şi mătase pentru a-i zgândări ambiţiile. 10. Fiţi generoşi în promisiuni şi recompense pentru informaţii. 11. Infiltraţi-vă peste tot spionii. Bazaţi-vă pe trădătorii, care se găsesc în rândurile inamice. 12. Faceţi-l pe adversar să creadă că mai există o posibilitate de a se salva. Apoi, LOVIŢI !”.

    La ora actuală, pe unele posturi de televiziune, se creionează încet-încet aceste idei, dar dezvăluirile sunt timide şi lipsite de consistenţă. Probabil nu există suficiente dovezi, iar cei care le deţin nu le pot da publicităţii şi nici justiţiei internaţionale. Oricum, în textul de mai sus, citat din ideile generalului chinez Sun Tzu, din vremuri străvechi, regăsim idei care au funcţionat extrem de bine şi pe la noi în ultimii zeci de ani şi se pare că încă mai funcţionează: discreditarea, implicarea în afaceri dubioase, distrugerea reputaţiei unor personalităţi politice, utilizarea în spaţiul public a unor „creaturi” menite să execute „orbeşte” anumite comenzi de culise, ridiculizarea tradiţiilor, propagarea discordiei şi accesarea unor conflicte partinice…Iată doar câteva „repere” pe care le-am trăit şi le trăim după Revoluţia din Decembrie.

    Unii spun că suntem o „colonie” condusă, se pare, din afară, de anumite grupuri de interese. Nu e de mirare, pentru că acest popor a fost uşor de „manipulat” în condiţiile în care peste 40 de ani a „executat orbeşte” directivele societăţii socialiste. Mentalităţile se schimbă greu, mare parte dintre „luminătorii” neamului românesc au fost discreditaţi, iar alţii au plecat în autoexil. După recentele alegeri parlamentare s-a schimbat totuşi ceva…Oamenii cu experienţă din această ţară, fie ei mai tineri sau mai în vârstă, apar pe unele posturi de televiziune şi au curajul să dezvăluie câte ceva din această întortocheată strategie, promovată se pare de „inamici” nevăzuţi, care are ca scop, se pare, distrugerea României. Succes, tuturor acelora care au învins FRICA şi au curajul să facă lumină în această ţară cuprinsă de tentaculele tenebroase ale profitorilor.

    Dumitru Ţimerman

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE