More

    Anul 2017 vine cu reduceri de impozite la Satu Mare

    impozit

    Direcția de Impozite și Taxe Locale Satu Mare și-a reluat, începând de ieri, activitatea cu publicul. Așadar, de săptămâna aceasta se vor putea plăti impozite și taxe cu debite și se vor elibera certificate de atestare fiscală pentru înstrăinarea bunurilor.

    Program de lucru normal
    Direcția de Impozite și Taxe Locale revine, din această săptămână, la programul normal de lucru. Începând de ieri, s-a demarat acțiunea de încasare a taxelor și impozitelor locale pentru anul 2017.
    ”Noi am deschis program normal cu publicul, pentru a încasa toate impozitele și taxele datorate impozitului local. Astfel, cetățenii pot să-și plătească datoriile la buget, de luni până vineri, între orele 8.00 și 17.00, iar joi până la 18.30”, a spus Dan Mirel, directorul DITL Satu Mare.

    Reduceri la impozitele pe clădiri
    Ca și noutate în anul 2017, deși impozitele rămân aceleași, scade impozitul pe clădiri nerezidențiale sau mixte, datorate de către persoanele fizice, de la 1,5 la 0,7.

    Reamintim sătmărenilor că impozitele și taxele datorate bugetului local au rămas nemodificate față de anul 2016, având ca și termen data de 31 martie pentru a își achita impozitele cu o reducere de 10%.

    ”Și în acest an, municipiul Satu Mare acordă o bonificație de 10% pentru plata integrală a tuturor impozitelor datorate municipiului Satu Mare, atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice care își vor achita integral datoriile până la data de 31 martie”, a declarat directorul DITL Satu Mare.

    Impozite și taxe locale, achitate online
    În ceea ce privește Sistemul National Electronic de Plata Online cu Cardul Bancar, acesta este utilizat atât în țară, cât și în municipiul Satu Mare.

    ”Plățile online sunt perfect funcționale, la casieriile noastre se poate încasa și cu cardul, deci cetățenii pot plăti cu cardul oricând, la orice oră. De asemenea, pot folosi ghișeul.ro pentru a plăti impozite și taxe locale. O dată primit accesul în ghiseul.ro se poate plăti în toată țara, nu doar în municipiul Satu Mare. Noi vom acorda codul de acces, iar cetățeanul poate să facă ce plăți dorește în toată țara”, a mai adăugat Dan Mirel.

    Ce este plata online?
    Sistemul National Electronic de Plata Online cu Cardul Bancar permite plata online prin site-ul www.ghiseul.ro, operat de către Centrul Național pentru Managementul Societății Informaționale, a obligațiilor fiscale locale existente. Site-ul este securizat la înalte standarde privind tranzacționarea pe baza de carduri bancare. Credențialul pentru plata prin cardul bancar pe site-ul www.ghiseul.ro se înmânează personal la oricare din sediile Direcției Taxelor și Impozitelor Locale. Emiterea credențialului va fi efectuată după completarea unei cereri de alocare de credențial, însoțită de copia cărții de identitate a solicitantului, respectiv după crearea rolului unic nominal.

    Ioana Simion

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE