More

    Criza din PNL continuă

    Liberalii se află într-o acerbă luptă internă pentru accederea în funcţiile de conducere alese la Congresul partidului din primăvară. În acest moment, Partidul Naţional Liberal se confruntă cu o criză de lider la nivel naţional, în prezent cea mai râvnită, ceea ce în culise a determinat, regrupare de forţe.

    Fuziunea PDL-PNL este, în continuare, departe de a fi devenit o realitate, foştii pedelişti şi vechii liberali uneltind în spatele uşilor închise pentru preluarea puterii.

    Candidaţii din fosta tabără PDL sunt Cătălin Predoiu, Raluca Turcan şi Gheorghe Falcă. S-a relatat recent despre o întâlnire de taină a foştilor pedelişti, lângă Giurgiu, la care au participat, pe lângă alţii, Vasile Blaga, Raluca Turcan şi Sulfina Barbu. Iniţial, Vasile Blaga a nominalizat-o favorită la şefia PNL pe Raluca Turcan, dar s-a răzgândit ulterior şi a decis să îl susţină pe Cătălin Predoiu, primul care de altfel şi-a anunţat oficial candidatura. O altă întâlnire a avut loc tot recent la un restaurant din Capitală între Alina Gorghiu, Adriana Săftoiu şi Daniel Fenechiu, unde Raluca Turcan nu a fost invitată, din acelaşi motiv al rivalităţilor.

    În tabăra vechilor liberali vânează şefia fostul lider PNL Alina Gorghiu, Ilie Bolojan şi Marian Petrache. O soluţie de compromis între cele două tabere este considerat liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan, dar şanse mai mari pare să aibă Marian Petrache, care adună voturi de la ambele tabere.

    Surprinzător, fostul lider PNL, Crin Antonescu, le-a spus liberalilor că ar prelua iar conducerea partidului, dar numai cu condiţia ca acesta să se delimiteze de preşedintele Klaus Iohannis. Deocamdată, degringolada şi criza din PNL continuă!

    Voicu D.Rusu

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE