More

    Satu Mare, printre cele mai nesigure orașe din țară

    satu mare

    Municipiul Satu Mare este catalogat drept unul dintre cele mai nesigure orașe din țară. Asta în timp ce Oradea este cel mai sigur oraș din România, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de www.storia.ro, derulat în perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017.

    În topul celor mai sigure orașe, municipiul Oradea este urmat de: Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântu Gheorghe şi Timişoara. Din același sondaj rezultă că municipiul Bucureşti se clasează abia pe poziţia a noua.

    Din categoria orașelor desemnate ca fiind cele mai puțin sigure fac parte: Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacău, Călărași, Târgoviște, urmate de Vaslui, Piatra Neamţ, Galați și Reșița. Se poate observa astfel că municipiul Satu Mare este singurul din zona Ardealului care se află în această postură.
    Studiul se bazează pe evaluările acordate de peste 92.000 de români orașelor și cartierelor în care locuiesc.

    Dintre criteriile de evaluare fac parte: costul general al vieții, accesul la instituțiile de sănătate publică, dar şi calitatea mediului înconjurător, curățenia și zgomotul din mediul urban, spațiile verzi, situația transportului public sau accesul la instituțiile educaționale.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE