More

    Satu Mare – capitala Urban Dance-ului pentru o zi

    Satu Mare - capitala Urban Dance-ului pentru o zi(1)
    Clubul de dans “Crazy Dancers” a organizat sâmbătă cu sprijinul financiar al Consiliului Local Satu Mare prin Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu” Satu Mare concursul internațional de Urban Dance “Bounce Dance”.

    Casa de Cultură a Sindicatelor a fost în acest week-end gazda celei de-a noua ediții a concursul internațional de Urban Dance “Bounce Dance”. S-au întrecut, de la mic la mare, într-un spectacol care a explodat de energie și talent, concurenți dansatori din țară și nu numai la mai multe categorii:

    – Urban Dance Crews sub 11 ani, 12-17 ani, 18-29 ani, peste 30 ani și categorie de vârstă mixtă
    – secțiunea solo
    – premiere solo + duo + crews
    Data stabilită pentru desfășurarea competiției – 29 aprilie – nu a fost aleasă întâmplător, deoarece ziua este declarată “Zi Internațională a Dansului” – iar acesta s-a dorit a fi un prilej regal de sărbătorire. Și într-adevăr a fost – pentru că nivelul de talent a depășit orice măsurători.

    Ținute excepționale și carismă
    Dansatorii au strălucit pur și simplu la sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor Satu Mare prin coregrafii inedite, ținute foarte atent alese și idei de show inovatoare. Talentul a cunoscut o expresie fantastică prin mișcări foarte complexe ce denotă multe ore de muncă în sălile de antrenamente și în cazul unora dintre cei mai mari – ani și ani de experiență.

    Atmosfera în sală a fost de-a dreptul electrică, dansatorii, împreună cu familiile, rudele sau prietenii, susținându-se reciproc într-un spirit extraordinar de frumos de apreciere. Sistemul de sonorizare a sunat impecabil, iar cei cu rolul de MC sau DJ, alături de doi moderatori care au prezentat atât în limba română, cât și în limba engleză – au întreținut profesionist atmosfera.

    Un juriu multicultural
    Ca în cazul oricărui concurs, indiferent de domeniu, organizatorii s-au străduit să asigure o componență a juriului cât mai calitativă ca experiență și competență. Pentru că diversitatea perspectivelor este mereu dorită, au fost invitați jurați din 3 țări: Olanda (Eszteca Noya), Polonia (Adrian Trepiak) și nu în ultimul rând România prin prezența lui Irksousi Mohamed. Membrii juriului au avut o misiune dificilă, ca la fiecare ediție, în a stabili o ierarhie.

    Un fapt îmbucurător și lăudabil este că în acest an concursul internațional de Urban Dance “Bounce Dance” a beneficiat de finanțare din partea autorităților locale prin Consiliului Local Satu Mare sub a cărui egidă se află Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu” Satu Mare. Este așadar un lucru pozitiv că pe lista de procupări a aleșilor locali se află și crearea unui cadru cât mai favorabil pentru diversitate culturală în municipiul Satu Mare.
    Rareș Jucan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE