More

    Teatrul de Nord prezintă două comedii savuroase

    teatru

    Teatrul de Nord Satu Mare prezintă, la finele săptămânii viitoare, două comedii savuroase. Spectatorii vor avea parte de Umor din suburbiile New York-ului și de la noi din mahala. “Desculţ în parc”, comedia americanului Neil Simon și”D’ale carnavalului” comedie de I. L. Caragiale, ultimele două premiere de succes ale secției române a Teatrului de Nord, se joacă vineri, 19 mai, respectiv duminică, 21 mai, de la orele 19.00 în sala mare a Teatrului de Nord.

    Cu un subiect sensibil, într-o lume în care relațiile de cuplu devin îngrijorător de fragile ”Desculț în parc” invită, cu zâmbetul pe buze și pe acorduri sensibile de saxofon, la acceptarea cuvântului IUBIRE, a provocării, a bucuriei de a trăi. Traducerea: Monica Anastase; Regia artistică: Laura Moldovan; Scenografia: Alexandru Radu. Durata spectacolului: 2 h, 30 min. (cu pauză).

    Piesa lui I.L. Caragiale, ”D’ale Carnavalului”, este un bal mascat fabulos, o telenovelă arhaică în care personajele – ascunse când sub măștile carnavalului, când sub ale onorabilității – trăiesc într-o lume în care există o singură lege: a înșela (fizic, moral, pecuniar) fiecare pe fiecare. Așa trebuie să fi fost în 1885 în mahalalele de pe meleagurile noastre de poveste, măcar prin ochii lui Caragiale.

    ”Azi poate că se organizează mai rar baluri mascate, dar carnavalul e zilnic; măștile, dualitatea, miciuna au rămas un mod de viață, au devenit o filozofie…”, spune Andrei Mihalache. Regia artistică: Andrei Mihalache; Scenografia: Alexandru Radu; Pregătirea muzicală: Dorin Griguță. Durata spectacolului: 3 h (cu pauză). La ambele spectacole sunt valabile abonamentele ”Vasile Savinescu”. Informații și bilete se găsesc la Agenția Teatrală (Casa de bilete), Str. Horea nr. 6. Telefon: 0261712106; e-mail: teatruldenord@gmail.com. Program: Luni – Vineri: 10.00 – 17.00; Sâmbătă: 10.00 – 13.00 și cu o oră înainte de fiecare spectacol.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE