More

    Florin Mulcuțan e noul președinte al AJ Box

    box

    Asociația Județeană de Box Satu Mare are din această săptămână o nouă conducere. Din motive personale, Ioan Gavriș și-a dat demisia în urmă cu două săptămâni, iar marți au avut loc alegeri. Noul președinte este Florin Mulcuțan, iar secretartul AJB a fost ales Gheorghe Sabău. Aleși în unanimitate de voturi, Florin Mulcuțan și Gheorghe Sabău sunt printre puținele persoane care au ținut boxul sătmărean în viață în ultimii ani. S-au implicat în creșterea unor sportivi, au organizat numeroase competiții, evenimente în acest sport. Și cu siguranță sunt în măsură să cordoneze boxul sătmărean din fruntea AJB.

    Ieri au fost anunțate aceste schimbări în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la sala Voința din Satu Mare. Pe lângă cei doi, la întâlnirea cu presa au mai venit și antrenorii Mihai Stan – AS Olimpia Căuaș și Teodor Vârlan – CS Voința.

    “Vrem să continuăm împreună proiectele începute. Ne dorim să ca boxul sătmărean să fie pe o pantă asecendentă, să descoperim talente noi, să creștem campioni. Îi mulțumim lui Ioan Gavriș pentru activitate și îl invităm să rămână alături de noi în continuare”, a spus Florin Mulcuțan.

    “Mulțumesc întregului colectiv, oamenilor implicați în box. Vrem ca boxul sătmărean să prospere. În ultimii ani a prins viață. Vom face în continuare meciuri de pregătire în fiecare zi de joi”, spune Gheorghe Sabău. În cadrul conferinței de joi s-a vorbit de mai multe turnee care se vor desfășura în Satu Mare în decursul a două luni. Primul va fi ediția a doua a Centurii Sătmarului, turneu programat pentru perioada 26-28 mai. “Vor fi în jur de 80 de sportivi doar din țară pentru că vrem să promovăm boxul românesc, cel sătmărean. Va fi o competiție de calitate. Vor fi și invitați speciali, dar până nu avem confirmarea lor nu putem să îi anunță. Printre multe alte cluburi, va fi cu siguranță Steaua București și sunt șanse mari ca la Satu Mare să ajungă lotul național de cadeți”, a transmis Mulcuțan. Centura Sătmărului va avea loc în sala veche LPS, sau în sala “Ecaterina Both”. Locația exactă va fi fixată zilele următoare. În zilele de 23-24 iunie se va defășura Cupa Voința Memorial “Liviu Ghețe și Timofie Pogăceaș”. Turneul se va desfășura în sala de sport de la Constantin Brâncoveanu. “Ne dorim să-i amintim pe cei care au făcut lucruri frumoase în boxul sătmărean. Au crescut sportivi de valoare, campioni naționali, oameni de lot național. Trebuie să-i amintim măcar o dată pe an cu aceste competiții pe care o să le organizăm”, declară Gheorghe Sabău. Iar în 13-15 iulie va avea loc prima ediție a Cupei Termal Tășnad.

    Florin Mureşan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE